Göteborgsmamman

Bila med barn: mot Sälen!

God morgon lördag!

Idag åker vi – tjohoo! Emilia och jag är uppe i ottan igen medan de andra gott sover vidare. Vi sa att vi inte skulle stressa upp utan att vi fick vakna utan larm (vilket ändå blivit galet tidigt med barn som ni märker) och ha en lugn morgon. Det tar väl runt 6 timmar upp och med ett par stopp en stund längre. Det gör inget 🙂 Vad vi har lärt oss när det kommer till att bila med barn är att det absolut lönar sig mest att låta dem vara vakna en stund innan bilen och leka av sig lite – bli trötta helt enkelt. Även om de kanske inte somnar så brukar de hålla sig lugna iallafall.
Fredrick önskade pannbiffsmackor på vägen upp så igår kväll ställde jag mig och stekte upp dem mellan all packning. Jag tror vi är hyfsat klara. Det är hygienartiklar som är kvar, men det tycker jag är lättast att packa ner allt eftersom man använder dem på morgonen. Badkläder får jag bara inte glömma – de har ju Experium där uppe som är ett vattenpalats. Elise hatar att bada, men de andra två är riktiga vattendjur 🙂
Jag brukar ju göra iordning små väskor till barnen fyllda med småsaker och aktiviteter för dem att ha i bilen. Den här gången slog jag inte in dem, men jag tror de blir nöjda ändå 🙂 De kommer bland annat få de söta pälsiga blocken som ni ser på bild och en massa färgpennor. Är det något de tycker om så är det att måla! Måla och pussla, men det sistnämnda kan bli lite svårt i en guppande bil. Man skulle haft någon typ av bricka – har ni koll på om det finns? Hade ju varit himla bra!

Åh, det ska bli så skönt att komma iväg. Bara få lite miljöombyte. Jag hade kunnat åka till någon stuga 10 minuter bort härifrån, men att få åka till snön gör det hela lite, lite bättre.
När vi kommer hem ska jag äntligen få ta tag i mitt hår också. Det har verkligen blivit ett riktigt vinterbarr och är både slitet och rätt tråkigt om jag får säga det själv. Det ska verkligen bli så skönt! Det kommer även vara ett sånt där tillfälle när man säger efteråt ”jag måste göra det här oftare!” till frisören.

En annan sak jag verkligen ser fram emot under den här resan är att få testa min nya kamera på riktigt. Jag tänkte även att jag skulle skriva lite om den och hur den skiljer sig från min gamla. Men det blir i ett senare inlägg – när jag faktiskt har lite bilder att visa upp också 😉

Vad gör ni nu i helgen? Ska ni hitta på något skoj?

Ha en underbar lördag – nu ska här förberedas mackor!

Stor kram!

bila med barn bila med barn bila med barn  bila med barn bila med barn bila med barn bila med barn bila med barn bila med barn mammablogg i göteborg bila med barn bila med barn bila med barn

Medan Julia och pappa var iväg igår så passade vi andra på att gå på stan. Vi köpte take away-muggar för att de var söta och skrattade oss nedför avenyn. Den här lilla tjejen har verkligen blivit så stor – nu är hon som en kompis!
Dagen avslutades med pizza och packning inför Sälen.
bila med barn bila med barn bila med barn bila med barn

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Ååå jag har sååå bra packningstips för när man reser på vintern och ska ta med sig massa vinterkläder (som ju tar sjukt stor plats). Vakuumpåse! Alltså en sån som man suger ut luften ur med dammsugare. Vi använde det när vi åkte till mina föräldrar i julas och skulle ha med overaller + jackor till alla tre barn, skidkläder till oss, olika jackor till oss vuxna för olik syften, plus alla vantar, mössor, handdukar. Sjukt bra! Tar typ en tiondel av platsen det gjort utan vakuumpåsen.

    1. Malin Stensson

      På riktigt?! Har aldrig trott att det fungerat typ. Eller alltså, fungerar gör det säkert – men är det lätt att använda om man säger så? Den hade vi VERKLIGEN behövt den här gången ??