Zoely uppdatering & tips på hur bebis sover längre. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Zoely uppdatering & tips på hur bebis sover längre.

Hej på er! Nu kommer en efterfrågad uppdatering om Zoely.

Hoppas ni har sovit gott. Jag gör ett misstag på kvällarna. Eller vi gör ett misstag på kvällarna, för Fredrick får ta på sig lite av den här dumheten också. Vi låter Emilia sova mellan 20-20:30. Hon somnar alltid då och det går inte att hålla henne vaken, men det betyder också att jag får sota för det när det nu är 3e natten i rad som hon vaknat mitt i natten och velat leka. 03:00? Nja, inte vidare sugen på att vakna då faktiskt. Är det inte då vargtimmen vaknar och det blir svårare att somna om? Jag tror det.
Har ni några tips på hur jag ska lyckas hålla henne vaken där på kvällen? Samtidigt blir det ju egentid för Fredrick och mig, men fy fasen vad jag ångrar det varenda morgon när jag vaknar som en zombie, haha.
Nåja, nu kör vi torsdag! Zoely.

Igår mötte jag upp mamma i Mölndal. Jag promenerade dit och hem i det härliga höstvädret. Syster och hennes kille kom förbi och gjorde oss sällskap på en kaffe och på vägen hem handlade jag och hämtade tjejerna lite tidigare.
Väl hemma så busade jag och tjejerna runt – vi jagades, tittade på film och mös en massa. Barn är underbara och speciellt när det är ens egna såklart. Den känslan är obeskrivlig.

När Fredrick kom hem stod middagen på bordet och den här middagen var faktiskt det godaste på länge. Receptet kommer upp lite senare idag – men ni behöver kyckling, bulgur och turkisk yoghurt typ. Lite mer kanske, men jag vill bara betona hur enkel den här måltiden är :)

Just det! En av er läsare frågade hur jag tyckte att Zoely fungerade nu när jag är inne på 3e månaden. Så opåverkad som jag är av de här p-pillerna kommer jag inte ihåg att jag var med Neovletta. Jag märker inte av Zoely ett dugg och mensen har då inte visat sig. Det är rätt skönt det också! Och på naturlig väg – med Zoely är tanken att mensen ska utebli (men kommer den ändå så är det INGET KONSTIGT – den kan göra det!) och den skjuts inte upp som med andra p-piller. Anledningen är att man äter färre sockerpiller och det kan göra att man får mindre besvär under sin PMS-period. Självklart fungerar preventivmedel olika på alla, men jag tycker verkligen att de här varit bättre än väntat :)

Idag är det sista dagisdagen och jag ska försöka få klippt ihop en video som blivit förskjuten pga kamerainlämningen. Men nu så – nu jäklar! :)

Dags för torsdag! Hoppas du får en fin dag.

Kram.

zoely zoely zoely zoely zoely zoely zoely  ootd outfit hexter apolosophy selfie

Min älskade kamera är tillbaka. Men nog kommer jag saknar den stora rackaren också faktiskt …

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Johanna

  Hehe, de år aldrig lätt med sömn 😅 våran minsta sover sällan efter 16:30 och typ aldrig efter 17 så förmodligen därför hon somnar så tidigt. Stora som är 2,5 sover somnar runt 19 men vaknar mellan 05-06 😱

  1. goteborgsmamman
   Malin Stensson

   Hahaha, denna sömn alltså. Jag får helt enkelt aktivera dem till max på kvällarna och inte låta dem sova, haha. Superstränga mamman! Nej då :) Men sen kanske jag inte ska anta att alla tre barnen sover exakt samtidigt och vaknar samma minut heller, haha. Jaja – vi får helt enkelt ta det för vad det är – det funkar ju faktiskt rätt bra ändå :)
   Kram <3

 2. Johanna

  När somnar hon för natten? Det går inte få henne somna för natten då istället? Våran fyramånaders somnar redan vid 18:45-19:15. Men så vaknar hon vid 06 också men då är å andra sidan redan storasyster uppe också som är morgonpigg 😱

  1. goteborgsmamman
   Malin Stensson

   Jag lägger mig typ 21-21:30 själv och då tar jag med mig henne. Men hon är en liten luring och är vaken från typ 18 och sen däckar hon där vid 20-20:30 😅😅
   Elise sover helt galet länge – hon är som en tonåring (men å andra sidan är hon vaken tills vi vuxna går och lägger oss). Julia somnar 19 och vaknar vid 6-6:30 typ. Det är väl bara att inse att man får antingen kvällstid eller sovmornar, haha. 😄

Annons