Wellness Wednesday: Hur definierar du dig själv? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Wellness Wednesday: Hur definierar du dig själv?

Hur definierar du dig själv?

Hej, jag heter Malin och jag är bloggare. Jag är lång, självständig, bestämd och ganska rolig. Jag har 3 barn och 1 man och bor här i Göteborg. Förutom mina gröna ögon och mitt blonda hår så är jag ganska ljus i hyn och till sättet omtänksam. Jag tränar som en idiot och tycker om att få folk att skratta. Ibland kan jag se lite allvarlig ut. definierar

Hej, jag heter Malin och jag är bloggare. Jag är lång, självständig, bestämd och ganska rolig. Jag har 3 barn och 1 man och bor här i Göteborg. Förutom mina gröna ögon och mitt blonda hår så är jag ganska ljus i hyn och till sättet omtänksam. Jag tränar för att må bra och få energi och jag älskar att få folk att skratta. Ibland kan jag se lite allvarlig ut – då tänker jag oftast på något speciellt som kräver min fulla uppmärksamhet. Jag är en väldigt omtänksam person som vill sprida kärlek och som har hjärtat på det rätta stället, om jag får säga det själv. Sist men inte minst är jag väldigt tillgiven och tillitsfull. Mig kan du alltid lita på.

Vad tror ni jag förklarar här ovan? Det första stycket är mig som person utifrån någon annans perspektiv. Saker jag hört och saker som jag tror andra tycker och tänker om mig.
Det andra stycket är min definition av mig själv. Hur jag till 110% vet att just jag är. Men det tog lång tid att ta reda på det. Jag har varit den längsta tjejen i klassen under alla år och självförtroendet har inte alltid varit vad det är idag – speciellt inte när man hela tiden får höra hur lång och smal man är. VARFÖR tog jag åt mig av det, tänker jag idag. Att vara lång och smal – sen när blev det en dålig grej? Idag sträcker jag på mig och älskar mig själv inifrån och ut. Jag är fantastisk så som jag är!

Men låt oss gå in på ett personlighetsdrag. Låt oss säga att du alltid fått höra att du är tillbakadragen eller blyg.
-“Nej, men Karin, hon är så blyg så. Hon skulle aldrig säga ifrån.” kanske någon släkting säger under en släktmiddag. Sedan får du höra det av en vän, ännu en familjemedlem eller någon du precis träffat. -“Du känns lite blyg” kanske de säger. Till slut får din hjärna för sig att ja, du kanske är blyg. Kanske är du inte så bestämd och framåt som du själv känner dig utan du har inget att säga till om på mötena vilket leder till att du blir ännu mer osäker.

Kanske har du fått sparken. Kanske har du fått gå från en arbetsplats som säger att du inte längre behövs. Hur känner du dig då? Säg inte värdelös. Säg att du känner dig alldeles för bra för att stå och stampa på samma ställe. Säg att det var meningen och att det väntar något förbaskat bra runt hörnet istället! Everything happens for a reason.

Men vi går tillbaka ett par steg. Vem är du? Vem är du som sitter bakom den här skärmen och läser nu? Om du rensar huvudet lite grann – låt det bli alldeles tomt. Sen tänker du: vem är jag? Vad har jag för egenskaper? Vad är jag bra på?
Framgång berättar inte vem du är. Yrket berättar inte vem du är. De här sakerna kan dock tyda på vad du tycker om. Vad du tycker är intressant. Vilka hobbys du har. Men det definierar inte dig som människa.

När du träffar en ny person så är det lätt att försöka läsa av dennes framgång efter vad han/hon uppnått. Personen i fråga kanske har miljoner på banken, ett stort vackert hus och en sommarstuga i Frankrike. Vem definierar detta egentligen personen i sig? Det kan tyda på vilja, flyt eller vad sjutton som helst egentligen – men det säger ingenting om personen.

Det läggs mycket press på oss idag. Många av oss vill så mycket och pengar är kärnan i många av våra mål. Men vi får inte låta oss glömma vem som finns där inne. Vem som vill uppnå målen och varför, men också vilka egenskaper du har för att genomföra det. Om du själv letar fram vad du är bra på så är det också lättare att utgå från dem för att lyckas.

Att inte döma människor för snabbt hör till ämnet. För om vi inte dömer våra medmänniskor för hur de ser ut, vad de jobbar med eller hur de klär sig så kommer pressen också släppas åt andra hållet – du kommer tillåta dig själv att vara precis som du är och inte försöka vara någon annan. Det är en härlig känsla!

Så, tillbaka till ruta ett: Vem är du?

Här kan du ladda ner bilderna i PDF-format.

definierar självdefinition självdefinition

Dagens Wellness Wednesday: Hur definierar du dig själv, vad är du bra på och vem är du?

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons