Recept: världens godaste och enklaste tacopaj. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Recept: världens godaste och enklaste tacopaj.

Världens godaste tacopaj coming up!

För lääängesedan delade jag med mig av ett recept på världens godaste tacopaj. Jag hade den hemliga ingrediensen svarta bönor i och det gör verkligen den här pajen till ett fullpoängare! Och oroa dig inte – bönorna smakar inte ett dugg, men ger extra protein och gör det hela mer mättande.

Så, om ni inte vet vad ni ska äta ikväll så kan jag verkligen rekommendera den här tacopajen – ni kommer inte bli besvikna!
(Och ja, den är enkel och går snabbt – så inget knössel här inte! :) )

Du behöver:
Till pajskalet: 125g kallt smör, 3 msk iskallt vatten och 3 1/2 dl vetemjöl.
Till fyllningen: 500g köttfärs, 1 burk krossade tomater, 1 burk svarta bönor, 1 burk majs, 1 paprika, 1 pkt tacokrydda, salt, peppar, 2 dl riven ost, 2 1/2 dl creme fraiche och tomater att toppa med.

Såhär gör du:
1. Börja med skalet. Blanda vetemjölet med det kalla smöret. Arbeta ihop till en slarvig och smulig deg. Tillsätt sedan 1 msk vatten i taget och knåda in. Hemligheten är kalla ingredienser och att inte arbeta degen för mycket. Det gör ingenting med smörklumpar! Ställ sedan in i kylen i 20-30 min.
2. Bryn köttfärsen och tillsätt de svarta bönorna utan vattnet de ligger i. Krossa bönorna lite (jag använde en potatispress!) och tillsätt sedan kryddor, krossade tomater, majsen och låt vätskan sedan koka bort.
3. Kavla ut pajskalet (eller tryck ut – jag tycker kavlandet går snabbare) och lägg i en springform – ni vet, de som man kan ta loss kanten på.
4. Häll i färsen, skiva paprika och lägg ovanpå. Blanda riven ost med creme fraiche och bred över för att till sist toppa med tomater.
5. Grädda i ugnen ca 25-30 min.

Servera med gräddfil, salsa och lite grönsaker :) Mums!

tacopaj

Världens godaste tacopaj. <3
Fler mattips hittar ni här :)
världens godaste tacopaj världens godaste tacopaj världens godaste tacopaj världens godaste tacopaj

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons