12 tips för struktur i vardagen. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

12 tips för struktur i vardagen.

Hade du velat ha lite mer struktur i vardagen?

Först i helgen märkte jag hur otroligt strukturerad jag är. Jag gillar att ha koll, planera och strukturera upp allt som sker. Lite manisk kanske, men det får mig lugn och jag slipper stressa upp mig i onödan :)
Så nu tänkte jag dela med mig av lite tips för att få struktur i vardagen. Har du fler tips? Tipsa gärna!

 1. Skriv listor. Jag har ett anteckningsblock i hallen och ett i köket. Dessutom har vi en stor griffeltavla bredvid kylen där man kan skriva ner hur mycket som helst – den är guld värd! Kommer jag på något som måste göras så har jag flera ställen att skriva ner det på – perfekt!
 2. En gammalmodig kalender. Nog för att var och varannan mobil har en inbyggd almanacka så gillar jag att ha den traditionella almanackan där jag kan skriva ner och kladda bäst jag vill. Jag gillar att se hela veckor framför mig och var det passar bättre att boka in ett möte eller ta en tripp till Liseberg. Dessutom kan jag kolla av mobilen samtidigt som jag antecknar vid sidan av.
 3. Skaffa snygga böcker. Det gör ju det hela så mycket roliga om anteckningsböckerna eller almanackan du använder är Instagramvänliga ;) Skämt åsido, men jag tycker det är kul att ha fina saker i väskan och framme på bänken hemma. Som en liten inredningsdetalj! :)
 4. Gör saker direkt. Det som går att göra direkt – gör det! Så har du en sak mindre att skriva ner.
 5. Plocka undan hela tiden. Om du hela tiden plockar undan de saker som ligger på fel plats i hemmet så slipper du ägna timmar åt att göra allt på en gång.
 6. Avsätt helgen till att vila. Arbeta under veckorna och tillåt dig att vila till 100% på helgerna. Den vilan är viktig både för kropp och knopp.
 7. Sätt upp mål. Du behöver inte skriva ut dem och sätta upp dem i en ram hemma – även om det hade varit himla kul! Sätt upp mentala mål. Du behöver inte ha flera stycken, bara något att sträva mot. En del vill ha tidspress, en del inte. Jag har mål som jag försöker uppnå, som jag tar när det känns rätt i tiden. Sen har jag mål som jag är för lat med att uppnå – som att tappa 2 kg, haha. Men de flesta av mina mål betas hela tiden av för att jag sätter upp den typ av mål som är rimliga att uppnå just nu. På så sätt blir jag taggad till att sätta upp fler.
 8. Använd appar. Vi använder appen Tink när det kommer till vår ekonomi. Jag gillar att ha koll på pengarna och där får jag en översiktlig koll på var det finns rum någonstans och vad vi kanske borde hålla igen på.
 9. Sortera. Kör en genomgång bland både papper och kläder – det är skönt när det rensas och man får lite mer space. Har du någon gång tänkt på hur rent mentalt lättad du känner dig när du har rensat en väska, en garderob, kylen eller när tvättkorgen är tom?
 10. Var sak har sin plats. Köp hem lite plastlådor från IKEA och märk ut dem med ‘kablar’, ‘tejp’, ‘pennor’ eller vad det nu än må vara som hamnar lite överallt där hemma. Lägg alltid tillbaka allt på sin plats så hittar du det enkelt nästa gång!
 11. Köp hem mat. Jag har sagt det förut, men kan säga det igen. Jag tycker det ger struktur att handla mat på nätet och på så sätt blir det sällan impulsköp vilket kan spara en extra slant.
 12. Träning. Vill du träna? Följ tipsen ovan och jag kan lova dig att du finner tid till att göra det du tycker om. 30 minuters promenad, löpning eller cykling är allt som behövs för att dina endorfiner ska kicka igång och du ska bli lyckligare i kropp och själ!

Kram.

struktur   struktur

12 tips för struktur i vardagen. :) 

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons