Göteborgsmamman

Recept: lövbiff i gräddsås med äpple, ädelost och dijonsenap.

Hej alla matglada!

Igår åt vi en väldigt god middag med lövbiff som jag – efter tips – hittade recept på hos Hemmets. Jag reducerade senapen och smetade aldrig på den på skivorna utan klickade istället i 2 tsk rakt ner i såsen. Det är en smaksak såklart! 🙂
Men, det var för gott för att inte dela med sig av så här kommer denna 40 min rätt 🙂

Du behöver:
8 skivor lövbiff
2 tsk dijonsenap
1 rött äpple
200 g ädelost
Smör att steka i
Salt
Peppar
3 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
(Red såsen med maizena om du vill få den tjockare sen)

Såhär gör du:
1) Skär äpplet och ädelosten i lagom tunna stavar.
2) Lägg ut lövbiffsskivorna, salta, peppra och lägg en stav äpple och en ädelost på. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
3) Bryn köttet med skarven nedåt.
4) Häll på vatten, grädde, senap, soja och kalvfond.
5) Låt puttra i 30 min.
6) Klart! Servera med ris och en god sallad.

Smaklig måltid!

lövbiff

En jättegod och enkel rätt med lövbiff, ädelost, äpple och senap 🙂 Mums! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.