Göteborgsmamman

Ang. nackstödet hos Thule RideAlong Mini.

Hej på er!

När jag la upp ett inlägg om Thules RideAlong Mini så fick jag en kommentar om vad som händer vid en krock just för att den saknar nackstöd när barnet blivit lite äldre.

Thule är mästare på säkerhet och sätter det alltid i första hand så jag tänkte att ni skulle få svaret direkt från Thules produktgrupp som jag skickade vidare frågan till 🙂

Här kommer det!

”Vid en eventuell kollision är barnet i en frammonterad stol ”skyddat” genom att det är styret som kommer ta den första smällen och inte cykelbarnstolen. Detta då styrets  handtag (på respektive sida) är de ”yttersta” punkterna (även om styret roteras). 

Vidare är minimiåldern i en framstol densamma som på en bakstol där barnet måste vara starkt nog i nacken för att kunna bära upp en cykelhjälm under hela färden.

Stolen i sig är inget whiplashskydd utan endast ett stötskydd. På en bakmonterad stol måste stolen skydda första smällen då den kan slå i marken vid krock, men som beskrivet  ovan tar styret smällen först på en frammonterad stol.

Slutligen skulle en högra rygg på en frammonterad stol göra det väldigt svårt för cyklisten. En kort person skulle få en konflikt med en högre stol.

Detta gör att att vi valt att designa rygghöjden på Thule RideAlong Mini till den höjd den har (i linje med i princip alla andra frammonterade stolar).

Hoppas det blev tydligare. Om inte återkom!”

thulethule

Thule RideAlong Mini. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.