Hon har ett namn! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Hon har ett namn!

Hej godingar!

Ja, vi har varit helt otroligt veliga – jag vet! Det där med namn är helt enkelt inte vår grej, haha. Samma sak har det varit med Elise och Julia. Man kommer helt enkelt i någon bekvämlighetszon och tycker plötsligt att “ja, men ‘bebis’ – det klingar ju ändå ganska fint”. Bebis passar dock varken en tonåring eller en arbetande kvinna.

Men när vi igår läste om det här med pass och att det inte gick att skaffa om man inte hade en folkbokfört namn (vilket är så självklart egentligen!!) så fick vi oss verkligen en kick i baken och vi kom ur dimman.
Jag hade igår egentligen bestämt mig för Alvina – det är ju verkligen så himla fint – men Fredricks arbetskamrater var alltför snabba med att kontra med Alviva som är ett sjukvårdsprogram. Alltså, skämtade någon med mig?! Jag skulle bara ha skickat in papprena och sagt too little too late. Tyvärr var jag inte så snabb.

Så vi backar lite och bestämmer oss för att ta det namnet vi egentligen presenterat här för längesedan. Vår lilla tjej kommer heta Emilia. Jag var skeptisk först, men ju äldre hon blir – desto mer tycker jag det passar henne. Egentligen kanske man borde ha något på en annan bokstav – men vad gör det om hundra år ;)
Nu blir det en fin mix mellan Elise och Julia – det tanken är så fin tycker jag. Vi valde även mellan Alicia och Alice, som också är två underbara namn, men bestämde oss för att Emilia – det är det namnet som passar den här tösen bäst.

Det här med namn är baskemej inte lätt alltså! Det finns så otroligt många namn där ute och jag är  tacksam för er hjälp och era förslag! Ibland önskar jag att 1) antingen blev man tilldelad ett namn 2) det fanns färre namn att välja mellan.
Men nu har vi 3 barn – 3 namn – nu får det vara stopp, haha. Eller .. ?

Välkommen till världen vår lilla Emilia. <3
Som vi älskar dig.

Kram.

kanin kanin namn flicknamn

Vår lilla Emilia. <3

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

  1. Emilia

    Så fint! Jag heter Emilia, min dotter heter Elise (är ca 6 månader yngre än er Elise) vi hade först bestämt oss för att hon skulle heta Julia men ändrade sen oss till Elise. Vi har nog samma smak på namn som er! 😂

  2. Siranee | Thaimorsan.se

    Jaaa! Innan jag öppnade inlägget så tänkte jag faktiskt på Emilia! Och precis så att det var en bra mix mellan Elise med Julia. Jag tyckte också att Alicia eller Alice var fin men det tyckte inte de andra. När får tant träffa sötisen?

Annons