7 saker jag inte kommer sakna med att vara gravid. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

7 saker jag inte kommer sakna med att vara gravid.

Hej! 
 
Det finns mycket underbart med att vara gravid; att man har någon att vänta på, att känna sparkarna, att snart bli förälder för första, andra eller tredje gången och att köpa små, små kläder till den som gömmer sig därinne. 
Men så finns det ju de där sakerna som man bara är sååå trött på när det gått ett par veckor – saker som gör att man gärna fött barn igår. 
Här har jag listat mina saker att inte sakna med att vara gravid. Enjoy! 
 1. Att gå i pösiga kläder. Dagarna i ända – hela tiden. För vem vill dra på sig ett fodral som ändå stannar vid höften? Jag saknar tighta byxor, slappa t-shirtar och snygga klänningar! – för att sedan få dra på sig myskläderna på kvällarna för att man vill.
 2. Att vara trött. Det är verkligen så tråkigt! Jag är tråkig! Nu är det dags för den pigga morsan att göra comeback! 
 3. Att inte få äta vad man vill. Nu har jag sagt det i varje vecka 30-någonting – men jag saknar charkuterier, ostar och vin. Jag äter inte så mycket charkuterier, absolut inte nämnvärt många stinkande ostar och jag dricker väldigt, väldigt, väldigt sällan vin. Men jag vill ju kunna göra det!
 4. Att somna klockan 20. Roligt sällskap. Rolig tjej. 
 5. Att ha åderbråck. Det här behöver inte ens förklaras. Jag orkar inte med dem längre. Försvinn äckliga maskar!
 6. Att inte kunna sitta som en hösäck. Just nu måste jag sitta upprätt hela tiden – annars kan jag inte andas eller så sparkar hon där inne så hårt att man kan tro att det är hennes förpubertet som gör sig påmind. “Sträck på dig morsan! Jag får inte plats!” 
 7. Att svettas. Vadå vinter? Vadå kallt? Det är ju 100 grader varmt ute – vem behöver mössa och vantar? 
Ni som är gravida eller har varit – vad tycker ni är skönt med att inte vara gravid och vad tycker ni om med att vara det? :) 
 
Kram. 
 
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Lina S

  Åh, jag är gravid för första gången och har hittills ( peppar peppar ) haft det ganska så "lätt" ( är i v 25 ) men just nu är jag trött på att inte "få" äta eller dricka det jag vill. Sen blir det säkert mer saker snart..:P Vad fiiin du är i den klänningen :) kram

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Men du är ju för fin!! Tusen tack <3 Ja, men visst är det så?! Man vill ju bara få äta/dricka vad man vill bara för att! Sen om man gör det eller inte.. haha. Kram <3

 2. Ka

  Det jag inte kommer sakna är stora magen de sista fem veckorna – kändes som en befrielse att kunna ligga på mage igen och träna som förut!

 3. Amanda

  Jag håller helt och hållet med dig, är själv gravid i vecka 37 nu och jag längtar verkligen efter bebis och längtar efter att bli "normal" igen.
  Jag längtar efter att kunna klä mig fint igen (dvs allt annat än dessa urtvättade gravid-mjukisbyxor och gravid-tshirt.
  Sen längtar man efter att kunna sova på mage! Gud vad underbart. Sen ska det ju såklart bli skönt att slippa dessa foglossningar och sammadragningar såklart.
  Och tänk sen när man kan ut och gå promenader och gå i trappor utan att bli andfådd efter 4 steg .
  Tycker graviditeten har gått riktigt bra men dessa sista veckor har varit tunga vill jag lova!

 4. Mallan

  Jag förstår dig precis!! Jag är gravid med andra barnet och kläderna börjar bli inte tajta, t.o.m så att de inte täcker nedre delen av magen längre, utan står ut som ett tält! 🤔 Så himla less! Min foglossning är för tillfället hemsk och jag vill bara att denna graviditet ska vara över. (Denna är värre än första!)😢
  Hade jag kunnat, så hade jag sovit redan vid 19, men det går inte när man har andra barn i huset. Haha! Tröttmorsa.se!
  Man får helt enkelt se ljuset i tunneln och räkna ner dagarna och hoppas på att pyret vill komma ut tidigare. 🙏🏻

 5. Karin

  Jag hatade & älskade att vara gravid. Hatade att inte kunna röra mig, älskade alla sparkar. Hatade att inte kunna äta något (maten fick typ inte plats??) men älskade att ligga i soffan. Sen kommer bebis ut och man sörjer sin mage och älskar sitt barn? det är liksom ständiga motpoler haha.. Men nog längtar jag till en bula igen. Säg det inte till någon.

 6. T

  1.Att behöva upprätta livet efter var det finns toaletter någonstans! Kissade nog en gång i timmen sista veckorna.
  2.Att vara sådär jäääättetrött men inte kunna sova för att ens jättestora bebis gör aerobics i magen kl 02.33.
  3.Att vara konstant jättevarm när alla andra fryser, så man får snällt acceptera att fönsterna förblir stängda och sitta där och svettas. :D

 7. Maddis

  Jag hatar att vara gravid! Första två graviditeterna var jobbiga men helt ok men den här. ALDRIG mer! Känner mig stor och tjock, är sjukskriven för att allt gör ont, förvärkar och är världens sämsta mamma till mina tjejer. Är konstant ledsen och gråter för minsta lilla. Den energiska träningstjejen är verkligen långt bort 😞 Är i v32 nu och hoppas på igångsättning så fort de bara går.

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Stackars <3 <3 Hoppas tiden går fort eller att åkommorna blir bättre <3 Jag gråter också konstant – åt bra och tråkiga saker! Går igång på allt :’) Kram <3

 8. Anonym

  Är i v.36 och den ända ställning som faktiskt känns ok på kroppen just nu är att ligga på sidan antingen i säng eller soffa. Sen blir inte bättre av att jag känner mig helt utmattad. Även bristningarna och halsbrännan hade jag klarat mig utan ;)

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Hahaha, ja, den där halsbrännan är riktigt tuff ibland. Det känns som om jag är så mätt att maten står mig upp i halsen. Men inget ont som inte … Höhö.Kram fina och lycka till med det lilla livet :) <3

 9. Mia

  Jag mådde hur bra som helst 😂 men visst saknade jag att inte få äta vad jag ville och sen blir ju allt såå bökigt med en stor mage som är i vägen nästan jämt 😂
  Och den där känslan av att det är så varmt.. den saknar jag!! Haha, jag är alltid så frusen och under graviditeten var det såå skönt att inte gå runt och frysa hela tiden 😂

 10. Anonym

  Jag är gravid nu och avskyr att inte kunna äta eller dricka vad jag vill.
  Man får konstant kommentarer om sitt utseende och blir kallad tjockis…även om de bara skojar så känns det i själen.
  Jag har fått lägga min hobby och livsglädje på hyllan och där får den ligga ett bra tag :(
  Sambon festar och har kul medans jag antingen ligger hemma i min ensamhet eller tittar på när alla andra har super kul och blir mer och mer onyktra, han vill heller inte att jag går på spelningar pga att kan bli knuffad eller liknande.
  Jag känner mig låst och deprimerad och det enda man får höra som tröst är "men det är ju värt det", men inte fan hjälper det mig med mitt kassa självförtroende och det tar då inte bort mina bristningar…sommaren 2017 får spenderas inomhus för jag kommer inte våga klä mig i annat än byxor och pösiga tröjor.

 11. Elin

  Haha! Jag håller extremt mycket med om nr 3 och 7. Jag saknar charkuterier och lite bubbel och jag svettas hela tiden. Jag jobbar i en reception och har alltid öppet fönster där. När folk kommer in och huttrar och kallar det kylskåp förstår jag inte alls vad de menar 😂 Jag kommer heller inte sakna min halsbränna, kväljningar när jag borstar tänderna (udda va?) och bäckensmärta. Men jag gillar att jag faktiskt känner mig fin med min kula i olika kläder och jag tycker det är mysigt att känna den lilla röra sig där inne. Det är vårt första barn och jag är både exalterad och nervös. Kul att läsa din lista och skönt att inte vara ensam om att vara trött på vissa saker. 😊

 12. Johanna

  Hehe, jag brukar nog klä mig tightare när jag är gravid än annars. Så fort man är förbi första tiden när man mest ser knubbig ut tycker jag det är väldigt fint.
  Jg brukar ha extremt lätta graviditeter utan illamående eller krämpor…. men det jag inte kommer sakna är tröttheten man känner i början, och sen att inte kunna köra fullt ös på gymmet. Annars är det business as usual tycker jag. :)

 13. Mikaela

  Jag avskydde illamåendet o tröttheten. Spydde ju 20 gånger om dagen till v 36 (båda graviditeterna) så det saknar jag verkligen inte. Men ändå vill man skaffa fler barn trots att man behöver gå igenom det igen. Det är ju något magiskt att bära på en liten människa o känna sparkar och hicka o allt sånt där. Halsbrännan saknar jag inte heller förresten 😂. Men att få träffa sin älskade lilla bebis för första gången gör det ju värt det. Längtar så efter bebis nr 3. Är dock inte gravid än så får nog vänta lite 😂😂

 14. Anonym

  Jag avskydde illamåendet o tröttheten. Spydde ju 20 gånger om dagen till v 36 (båda graviditeterna) så det saknar jag verkligen inte. Men ändå vill man skaffa fler barn trots att man behöver gå igenom det igen. Det är ju något magiskt att bära på en liten människa o känna sparkar och hicka o allt sånt där. Halsbrännan saknar jag inte heller förresten 😂. Men att få träffa sin älskade lilla bebis för första gången gör det ju värt det. Längtar så efter bebis nr 3. Är dock inte gravid än så får nog vänta lite 😂😂

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Det är ju faktiskt helt galet egentligen – först illamående och massa gravidsymptom, sen smärtan under förlossningen – och ÄNDÅ kan man tänka sig det igen?! Haha. Kram <3

 15. Mamma till två pojkar

  Jag förstår precis vad du menar. Jag är i v35 o har verkligen fått nog. Vet ej hur jag ska klara av dessa sista veckor. Jag ligger mest ner i soffan, är sjukskriven pga foglossning. Är världens tråkigaste mamma till mina två pojkar o ännu tråkigare fru. 😭😭. Men snaaart 😀😀😀

Annons