Sponsrad video i samarbete med IF. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Sponsrad video i samarbete med IF.

Viktigt inlägg i samarbete med IF. 
 
God kväll mina kära.
 
Visst är det mörkt hos varenda en av er nu? Då tänkte jag att vi kunde ta upp ett – för mig och många andra – väldigt viktigt ämne. 
Vi bor i stan. Mitt bland alla gatulampor och ljus som lyser upp inifrån husen. Det är konstant bilar, bussar och tåg omkring oss, men självklart finns det platser där mörkret faller på ändå, trots att man bor i en storstad. 
 
Som ni säkert förstår så vill jag prata om säkerhet och reflexer, för även om du ser bilisten så är det inte säkert att han/hon ser dig!
40% av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar när det är mörkt och de flesta av dessa olyckor sker faktiskt i tättbebyggda områden trots gatubelysning. 
Genom att använda reflex syns man på ungefär 125 m håll, om bilen har halvljuset på. Har man inte reflex, då syns man först när bilen är 20-30 meter ifrån och helt plötsligt blir det näst intill omöjligt för bilisten att få stopp om det skulle behövas. Nu när det är vinter och halt/vått ute så blir dessutom bilens bromssträcka 2-4 ggr längre. 
 
Tänk därför på att: 
  • Placera reflexerna långt ner på ben och armar. 
  • Reflexer blir slitna av tvättar och tex nycklar som repar i jackfickan. 
  • Reflexer kan bli smutsiga – de till att hålla dem rena!
  • Det är inte bara på vintern de behövs – för visst är det mörkt även på somrarna? 
  • Glöm inte djuren!
I samarbete med IF tänkte jag därför visa en kort video som gör så stor skillnad. Ge den 30 sekunder för att få en tankeställare och tänk på att man inte alltid kan spola tillbaka det som hänt. 
 
Kram till er och använd reflexer! 
 
 
 
Sponsrat inlägg i samarbete med IF. 
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons