Graviduppdatering: tjenare mr vecka 17! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Graviduppdatering: tjenare mr vecka 17!

Hallå där! 
 
Vet ni vad det är för vecka den här veckan? Det är den här veckan vi går in i vecka 17! 
 • Det är 166 dagar kvar till BF. Jag gissar på ett par dagar över även den här gången. 
 • 40,7% har passerat – galet! 
 • Bebisen är ungefär 16 cm lång från huvud till fot och ca 90-120 g tung. 
 • Den lille krabaten har ögonfransar och ögonbryn, med något större ögon än förra veckan. 
 • Fingrar och tår börjar få naglar på plats.
 • Nu börjar bebisen kunna hålla värmen bättre med det underhudsfett som lagras. 
 • Bebisens hjärta pumpar nu runt ca 24 liter blod/dygn. Jösses! 
 • Jag är supervarm 24 h om dygnet. Jag kan ha fönster öppna och Fredrick undrar vad fasen jag sysslar med, haha. 
 • Dessutom blir jag andfådd som aldrig förr! 
 • Sminkar jag mig så fastnar ingenting – lika bra att låta bli! 
 • Om 2-3 veckor är det dags för RUL – som jag längtar! 
Som ni ser så är det inte så mycket som förändras under de här veckorna – det känns som om tiden står still! Men tänk att vi är 50,3% ifrån att vara en familj på 5 istället för 4 – det tanken är alldeles magisk och alldeles, alldeles GALEN! Haha. 
 
Hur mår ni gravida där ute? Har ni börjat få några cravings eller andra åkommor? :)
 
Kram. 
 
 
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Bra fråga .. Jag tycker nog att de är hyfsat samma. Under båda graviditeterna tidigare har jag mått himla bra, enda skillnaden var att jag inte kunde springa så mycket med Julia för att det tryckte på nedåt redan från vecka 11. Under den här graviditeten har jag dock haft galet mycket yrsel, men det börjar lugna ner sig. Och den här gången är jag betydligt mer andfådd, men det är nog bara en otränad kropp ;D haha. Jag tror tjej, tror jag. Fredrick vågar nog inte gissa, haha. Men jag vet inte – jag har ju trott killar båda gångerna med tjejerna så det är nog en kille som gömmer sig därinne nu då när jag tror tjej ;) Kram underbara du <3

Annons