Hej på er!
Nu är det dags för fika-tips igen, för inte sitter ni väl hemma och försöker hålla fingrarna från godsakerna? 😉
Det här receptet kunde jag utan problem göra med två barn runt mina ben för att det är så sablans enkelt, går snabbt och resultatet är smarrigt som attan!
Tyvärr missade jag att fota kakan när den var som färskast, så på bilderna är de frysta. Men inte äckliga för det – den är verkligen oemotståndlig!
Du behöver:
Till grunden: 5 dl mjölk, 150 g smör, 1 paket jäst, 1 dl socker, en nypa salt, 11 dl vetemjöl.
Till fyllningen: 150 g smör, 1 paket Philadelphiaost (200g), 3 dl florsocker och 2 msk vaniljsocker.
Garnering: 1 ägg och pärlsocker.
Såhär gör du:
1) Värm upp mjölken till 37 grader och blanda med jästen tills jästen är upplöst.
2) Tillsället smör, socker, salt och mjöl. Arbeta degen i maskin ca 5 minuter.
3) Häll ut degen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Se till så att det åker ut ordentligt ut i kanterna!
4) Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Gör fyllningen under tiden.
5) Gör som små hål (ca 20 stycken) över degen. Fyll varje hål med fyllning.
6) Pensla kakan med ägg och strö över pärlsocker.
7) In i ugnen på 200 grader i ungefär 15 minuter och skär upp när kakan svalnat – klart!
// Enkel och snabb bull-variant! //