Graviduppdatering: hej hopp vecka 16! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Graviduppdatering: hej hopp vecka 16!

Hej på er mitt i fredagsmyset! 
 
Vad äter ni på? Frukt, choklad, godis eller sitter ni kanske mitt i middagen? :) 
Vi har ätit tacos-toast till middag och i kylen väntar en iskall cola och hasselnötschoklad. 
 
Igår gick vi in i vecka 16! I början av december ska vi på rutinultraljudet och då hoppas vi på att kunna få se om det är en pojke eller flicka som gömmer sig där inne. Tog ni reda på könet? :) 
Den här veckan som varit:
  • Har jag mått himla bra. Jag känner att jag börjar bli lite mättare på en mindre mängd mat, men inte markant. I slutet av de andra två graviditeterna så har det nästan räckt med en ärta, så det är fortfarande en bit kvar, haha. 
  • Jag har inte hunnit känna efter ordentligt, men jag tror att jag har känt lite fladder i magen och att det stramar åt lite när han eller hon rör sig. Det är nästan så att jag hade glömt hur det kändes! 
  • I vecka 16 flyttar navelsträngens fäste ner på barnets mage för att hamna på rätt plats – visste ni det?
  • Barnets skelett hårdnar och barnet kan både svälja och suga på tummen. På huden finns fjunliknande hår, lanugohår. Detta försvinner oftast när barnet är ute, men ett par mjuka fjun kan också finnas kvar. 
  • Inga cravings, tyvärr. Så jag kan inte köra med Fredrick mitt i nätterna riktigt än. 
  • Jag har gått upp 5 kg och det gick ruggigt snabbt, men nu verkar det ha planat ut. Kanske för att jag börjat träna lite sakta men säkert igen, haha. Nåja, ett par kilon hit eller dit spelar ju ingen roll – tycker bara det är ännu ett roligt moment under graviditeten :) Det syns på kärlekshandtagen att jag är gravid nu.
  • I vecka 16 kan man lättare bli andfådd pga att hjärtat pumpar runt så mycket blod och det känner jag av. Kan ju inte göra någonting utan att låta som om jag håller på att springa en mara, haha.
Den där chokladen var det! Ha en underbar fredag.
 
Kram.
 
// Nu börjar kläderna strama lite framtill <3 //
 
 
 
 
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons