5 tips för en lyckad planering. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

5 tips för en lyckad planering.

God morgon min sköna! 
 
Hoppas att ni mår bra. Känner ni också att tiden rinner ifrån er ibland? Just nu är jag inne i en period där jag har miljoner saker inplanerade och jag hinner verkligen inte alls så mycket som jag hade velat. Sen har jag alltid varit en expert på att skjuta på tråkiga saker och ta det roliga först – det gör det såklart lite trögare mot slutet, men å andra sidan så har jag sett den tuffa perioden som ett bevis på att jag är på sluttampen. Är ni med på hur jag menar?
För att jag ska få något gjort mitt bland alla lekstunder, blöjbyten och förskolehämtningar så har jag ett par små knep som jag tänkte dela med mig av. Ni är som alltid välkomna med fler! :)
  • Almanacka. Jag tycker det är så himla snyggt med ett ‘bärbar’ almanacka som man kan göra sådär personlig och snygg som man vill, men ärligt talat så har jag lagt alldeles för mycket pengar på dem och det slutar ändå med att jag slutar att fylla i dem efter bara någon vecka. Istället använder jag kalendern i telefonen eftersom jag alltid har med mig den och för att jag ska kunna bjuda in Fredrick till olika event eller göra föräldrarna uppmärksammade på att något händer där och då. Det funkar super när man väl kommit in i det! 
  • Planera dagen. Så fort jag slår upp mina ögon så går jag igenom dagen i mitt huvud. Det hjälper mig att strukturera upp vad som ska hända och jag sätter upp lite håll-tider i mitt huvud. Mer än just den planeringen behöver jag inte.
  • Anteckningar. Återigen mobilen! Den är verkligen min räddning. Jag har en anteckning i min telefon där jag skriver ner allting – inte särskilt prydligt – som jag behöver komma ihåg. Det kan vara alltifrån samarbetsinlägg som måste upp till att Elise ska till tandläkaren och Julia till BVC. På tal om BVC så måste jag boka in en tid för Julia nu i december! 
  • Griffeltavla. Visst låter det gammalmodigt? Fredrick hade – redan innan jag flyttade in – målat en av skåpen i köket i svart griffeltavlefärg. Där kan vi skriva, måla och informera varandra om datum som är viktiga framöver. Supertips! Den är typ 2,5 m hög och 1 m bred – vi kan ju hitta på hur mycket som helst! Haha.
  • Ta allt under dagen. Jag är en morgonmänniska. Många av mina inlägg skriver jag under dagen för jag har märkt att jag varken orkar eller hinner under eftermiddagen när middagen ska lagas och barnen ska förberedas inför natten. Det är skönt att kunna ta det lugnt på kvällen och veta att man fått något gjort på förmiddagen tycker jag.
Nu är det dags att fixa med presenten till fars dag här hemma. Jag önskar jag kunde berätta för er vad vi köpt, men då blir det ju ingen överraskning för han som ska få den :) 
Hoppas ni får en mysig dag! 
 
Kram. 
// En bra planering visar sig i mer tid med familjen. <3 //
 
 
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons