V. 12: Första graviduppdateringen. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

V. 12: Första graviduppdateringen.

Hej fina ni! 
 
Hur mår ni? Den här dagen har bara rusat iväg, samtidigt som den har varit löjligt lång, haha. Klockan är strax 16 och jag ska börja fundera på middag. Vi har kyckling i kylen som jag tror blir god med lite krossade tomater, lök, vitlök och grädde. Till detta lite fusilini och tomat/mozzarella som tillbehör :) Mums! 
 
När jag lämnat Elise på förskolan imorse tog jag och Julia en kort promenad innan mamma kom förbi. Mamma var på inspelning i Stockholm igår och hade så mycket roligt att berätta! När allt ligger uppe så lovar jag att ni ska få se vad det är hon har gjort :) 
Vi hann med 2 koppar kaffe, lunch och en massa tjöt innan det blev dags för mig att hämta Elise igen. Vi tog vägen om lekplatsen på vägen hem och är nu äntligen hemma i värmen. 
 
Och vet ni vad? Det är dags för den här graviditetens första uppdatering – idag går vi nämligen in i vecka 12! 
Den här veckan är fostret ungefär 5 cm lång och väger knappa 15 g. Huden är genomskinlig och på fingertopparna börjar avtrycken bildas. Överläppen får sin lilla amorbåde och han/hon kan röra både armar och ben. Efter den här veckan är den största risken för missafall över säger de också. 
Hur mår jag då?
  • Jag blir väldigt lätt yr – precis som under de andra två graviditeterna. Blodtrycket var 60/120 när jag var hos barnmorskan och yrseln beror mestadels på att jag är lång och att blodet behöver mycket kraft för att hinna ta sig runt – detta märks tydligare under graviditeten. 
  • Magen har vuxit lite på bara den här korta tiden. Jag har gått upp 3 kg och även om jag inte tränat på nästan 2 månader så hoppas jag inte att allt är fett, haha. 
  • Min hy börjar äntligen bli bättre, men herregud så dålig den varit sedan efter sommaren. Så himla mycket plitor och småfinnar som är ett tydligt gravidtecken hos mig.
  • Jag är konstant hungrig och sugen på något! Kan man ens känna sånt matbegär såhär tidigt? 
Har vi någon mer som är gravid där ute? :) Dela gärna med er om hur ni mår och känner – vilken vecka ni än är i! 
 
Kram. 
 
 

// Gravid i vecka 12 och Julia längtar redan efter lillasyster eller lillebror :) //
 
 
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons