När är det nog? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

När är det nog?

Jag måste få lätta mitt hjärta.

Hur kommer det sig att den här frågan med amning ens existerar? Om vem som ammar och vem som inte gör det. Om man gör det offentligt eller inte offentligt. Om man pumpar eller inte pumpar. Om man vill amma eller om man helt enkelt inte vill. Vad man än väljer så verkar det alltid vara som om någon stör sig och detta gäller egentligen vilka val man än gör här i livet – man får liksom inte bestämma själv.

-“Jaha, funkar inte amningen som den ska?”
-“Nej, jag vill faktiskt bara inte.”

Svaret kan säkert få någon att lyfta på ögonbrynen. Klart man ska amma om man kan? Tänk på de som inte kan osv osv. Det måste alltid finnas en anledning till att man inte skulle vilja amma och det där med att amma offentligt vågar man knappt diskutera. “Det är kränkande och olämpligt att amma offentligt” läste jag för ett tag sedan. Hur kan det vara det?! Hur kan något – som dessutom är så förbaskat naturligt – vara olämpligt och kränkande om kvinnan valt detta själv? Vem är det då kränkande för undrar jag.

Någon använder tygblöjor, någon gör det inte. En lagar hemmagjord mat, en annan gör det inte. Vad ger någon rätten att säga vad som är fel? Vad ger någon rätten att kritisera bloggare i deras egna kommentarsfält och vem säger att någon är bättre än den andra? Vad är rätt och vad är fel? Enligt vilken bok då?

Som ni hör är jag trött på det här med att man ska lägga sig i andras liv. Man behöver inte förstå allas val, men man ska fortsätta respektera varandra! Som mamma är man ständigt iakttagen och det finns många diskussionsämnen jag inte tar upp här i bloggen och många åsikter jag väljer att avstå från – allt för att hålla god ton här inne och för att jag inte är ute efter att trigga igång någon näthatare där ute.

Så hur kommer det sig att vi har såna heta diskussioner om allt mellan himmel och jord? Varför ska vi fortsätta käftas och försöka övertala varandra istället för att släppa det och bara inse att man inte alltid har samma åsikter om saker och ting? Du och jag kanske aldrig har samma åsikt, men vi har rätt till att ha dem.

Kom ihåg att respektera varandra och tänk att alla val en person gör är val som han eller hon känner sig bekväm med. För visst gör du själv inte saker som du inte vill eller säger saker du inte tycker? Hade vi alla utgått från att alla ville väl så hade det varit med kärlek här i världen tror jag och sen är det ju faktiskt så att vi bara lever en enda gång så varför inte göra livet det bästa för oss och för våra medmänniskor?

Kram.

DSC04486

// Var dig själv, var lycklig och ge kärlek till de runt omkring dig. Alla förtjänar det bästa, //

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons