Innan man blev förälder – tänk när man … – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Innan man blev förälder – tänk när man …

… kunde ställa undan tvättstället för att det inte skulle användas på ett par dagar.

… fick sova ut. Sådär länge, länge så att man nästan kände sig bakfull – eller var bakfull också för den delen.

… åt frukost ute. Innan jobbet eller långfrukost på helgen. Tänk när man gick på brunch! Säg att den tiden kommer tillbaka!

… slängde alla kuponger och rabatter som trillade ner i brevlådan. Nu söker man efter dem som en knarkhund letar droger – kuponger förlänger ju föräldrapenningen!

… hade sex när suget föll på och inte för att göra barn. Har man ens sex när man har barn? Ge mig alla era tips!

… hade ro att äta lugnt, sakta och inmundiga alla smaker som dansade runt i munnen. Gapa så stort du kan och tänk dig att du häller ner maten som du häller pasta i ett durkslag –  är det att äta som förälder.

… kunde komma ut på 1 minut. Mysbyxor, skor, jacka och utan tröja under – det var gamla goda tider det!

… tyckte det var kul att köpa kläder till sig själv. Det är ju faktiskt sjukt mycket roligare att köpa till sina barn. Kan inte deras kläder göras i större storlekar? Kanske inte lika gulligt då?

… inser att ens föräldrar inte satte gränser för inget. Att alla nej, förbud och frågor faktiskt hade en tanke bakom. Dra inte ut toarullen, häll inte mat på golvet, slå inte dina syskon, spring inte för fort i nedförsbacken, res dig inte under bordet – man kan tro att tipsen kommer från Einstein himself.

… sminkade sig varje dag. Som sedan blev varannan, var 5e, en gång i månaden till att aldrig hända.

… kunde bjuda hem kompisar utan att planera och köra ett städsvep varje gång för att undvika att någon trampar på legobitar eller snava på en leksaksbil och behöva spendera resten av kvällen på sjukhus.

 

DSC05565

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons