8 månaders kontroll på BVC. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

8 månaders kontroll på BVC.

Hej!

Hemma. Det känns verkligen som om dagen varit dubbelt så lång – allt för att man startar tidigt! Jag brukar ju vara ute och springa vid 06:50, men efter det så brukar vi också ta det lugnt fram till strax innan lunch innan vi hittar på något. Idag blev det ingen löprunda utan istället ett besök till BVC för Julias 8-månaderskontroll. Jag tycker verkligen att det är supermysigt att komma dit och känner att vi fått en riktigt härlig barnmorska till båda barnen. Idag fick jag dock veta att hon ska sluta och att redan nästa besök blir med en ny tjej som ska ta över. Vi har träffat den andra barnmorskan förr och jag vet att hon kommer vara minst lika härlig och omtänksam – precis som en drömbarnmorska ska vara! :)

Julia är nu …

  • 75,5 cm lång. Snacka om att hon brås på sin syster och sina föräldrar!
  • 10,835g tung. Dessa lår! <3
  • Rätt ‘tidigt utvecklad’ – om man kan säga så? Hon kryper snabbt och stabilt och har gjort det länge, samtidigt som hon försökt ställa sig upp utan något att hålla i sig i och hennes tänder växer så det knakar. Jag bryr mig inte om hon är tidig eller sen – tycker det är skoj vilket som och det finns ju inga 15-åring som inte gått igenom det här stadierna ändå, haha.
  • En aktiv lyssnare. Hon lyssnar på sitt namn och reagerar på ordet ‘nej’ och ‘ja’. Jag tror att det nog är mer tonläget hon lyssnar på vad gäller det sistnämnda.
  • 8,5 månad och den tredje vaccinationen kommer inte förrän i december :) Det måste gå 6 månader mellan vaccin 2 och 3 fick jag veta idag.

Fotograferingen gick super! Det var en bild till mitt ID-kort på praktikplatsen som skulle tas och det tog inte mer än någon minut. Efteråt passade jag på att stanna kvar för att vara med på en kontraktskrivning och jag kan verkligen inte annat än att längta tills jag är klar med studierna. Tills dess njuter jag av mammaledigheten :)

Om 2 timmar ska vi vara på middag hos några kompisar. Det ska bli himla kul att ses nu när Elise är lite större och kan leka med deras urgulliga tjejer! Deras äldsta är något äldre än Elise och den andra i ungefär samma ålder – de kommer garanterat ha superskoj!
Dags att svira om! Hoppas ni får en mysig lill-lördag.

Kram.

DSC06467 DSC06468_1 DSC06472 DSC06481 DSC06477 DSC06479 DSC06483 DSC06460 DSC06487

// Elise och Julias ‘gammo’ (=gammelmormor, haha. så sött att Elise säger gammo tycker jag!) kom med hallon och vindruvor förut. Elises favorit! //

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons