Top 3 lekplatser i Göteborg&lekplatsappen. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Top 3 lekplatser i Göteborg&lekplatsappen.

Hej på er!

Nu inför helgen så tänkte jag att det kanske kunde passa med lite tips på våra favoritlekplatser (och säkert många andras!) här i Göteborg. Det ska visserligen regna imorgon, men vara uppehåll på söndag och det finns ju inget dåligt väder ;) haha.

  1. Först ut är Plikta i SlottsskogenHär finns det verkligen så himla mycket för både de stora och små barnen, allt från sandlåda, till gungor, till gungbrädor, till en enorm val att kliva in i. Dessutom finns det många parkbänkar för föräldrar att vila på eller gräsmattor där ni kan duka upp er picknick. Dessutom har ni barnens gård bara ett par minuter därifrån :)
    Ta dig hit: från centralstationen tar du dig kanske enklast med spårvagn 6 eller 1, men buss BLÅ eller ROSA funkar också. Hoppa av vid Linnéplatsen.
  2. Efter Plikta har vi Trädgårdsföreningen. Den här lekplatsen är den nyaste av mina tre favoriter och därför otroligt fräsch och fin. Här finns gungor, rutschkanor, sandlådor och små bänkar med bord för de små. Den vackra trädgården runt omkring gör dock lekplatsen till ett riktigt föräldrahak under de soliga dagarna och den inte så stora lekplatsen blir lätt full.
    Ta dig hit: från centralstationen går du enklast hit eftersom det bara är spårvagnsspåren som avgränsar trädgården från centralen. Vill du ändå ta vagn så tar du 3, 4 eller 7 för att sedan hoppa av på Kungsportsplatsen.
  3. Sista favoriten är en nybyggd lekplats vid Heden – Exercisparken – och därför snäppet bortanför Trädgårdsföreningen. Här finns det inte jättemycket att välja bland, men storleken gör den mysig och ännu rätt så oupptäckt. Perfekt om man kanske vill ha lite mindre folk omkring sig, eller om man vill passa på att spela lite beachvolleyboll eller fotboll själv :)
    Ta dig hit: till Heden går otroligt många bussar från just centralstationen. Exempel är buss RÖD, GRÖN eller ROSA. För fler alternativ gör du bäst i att besöka Västtrafiks hemsida.

Har du fler lekplatser att rekommendera? Kommentera gärna! :)
Visste ni förresten att det finns en lekplatsapp för lekplatserna i Göteborg? – grymt, eller hur?!

Kram.

DSC06280

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons