6 saker som skiljer demåt. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

6 saker som skiljer demåt.

Fina ni!

Har era barn några syskon? Ett, två, inga eller fler kanske? Vad är vanligast idag egentligen?
Mellan våra tjejer är det 14 1/2 mån, vilket i mångas öron kanske låter tätt, men för oss var det alldeles perfekt. Drömmen var från början att ha ett barn till påväg nu, men vi valde att suga på den karamellen lite till :) Det får komma när det kommer, om det kommer.

Jag trodde vi skulle få en mini-Elise när vi väntade Julia, men ärligt talat så är de två som natt och dag. Jag kommer inte ihåg att Elise gjorde någonting när hon var liten som Julia gör nu. Ni med fler barn – hur upplevde ni det?
Låt mig visa ett par olikheter.

… Elise har ett jäkla humör och visar bestämt vad hon vill. Hon har kommit in i en tidig trotsålder och allt hon vill ska bara ske. Det är inte en gång vi fått invänta henne när hon bestämt sig för att lägga sig ner och skrika på butiksgolvet istället för att följa med oss ut. Då är det bara att härda ut. Julia, ja, hon väntar för det mesta alldeles tyst på syster. Lite som en filbunke, men ibland sympatignäller hon också :)

… Elise har runda ögon och mindre än Julias. Båda är blåa till färgen, men Julias påminner om två vackra tefat.

… Hårfärgen. Julia är åt det röd-bruna hållet i håret, Elise är blond som sin mor

… Närhet. Den lilla tösen här hemma vill så gärna vara upp i famnen, Elise leker bättre ensam tycker hon nog.

… Reserverad/öppen. Storasyster var, tills den här resan vände på hennes våglighet, väldigt reserverad mot allt och alla. Nog för att det har ändrats nu, men Julia har gett kärlek till varenda en sedan dag ett. Hon är vad vi kallar ett litet charmtroll.

… Julia stod mot saker tidigare än Elise tror jag. Hon sätter sig även på rumpan från liggandes – något jag inte kan minnas att Elise gjorde. Konstigt att man inte minns helt plötsligt – Elise är inte ens två år än!

Vad har ni för likheter och skillnader mellan era barn? 

Kram.

DSC05550

DSC05677

DSC05552 DSC05682

// Mina små prinsessor <3 // 

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

  1. Mammalinda

    Jag har 5 barn och några av dem är väldigt olika varandra. Det är faktiskt lite varannan grej och det har jag hört flera säga. Sedan spelar det så klart roll var man är i syskonskaran. Den äldsta tar mer ansvar och den yngsta får mer skinn på näsan!

    Kul att läsa ditt inlägg!
    http://blogg.loppi.se/mammalinda

Annons