Göteborgsmamman

Världens godaste toscakaka.

Häromdagen bakades det toscakaka. En liten hyllning till Fredricks mormor som gick bort för ett tag sedan och som älskade detta bakverk. Hon var tydligen en riktig höjdare på att få till den perfekta kakan också – jag önskar så att jag hade hunnit få smaka.

Övning ska ge färdighet och snart ska vi hitta en som liknar hennes. Vi körde första provomgången i förrgår och den justering som ska göras är att jag ska lägga på smeten lite tidigare, men låta kakan vara inne precis så länge som den var då. Jag är alltså ute efter en lite knäckigare smak och ett lite hårdare skal även i mitten.

Superlätt att göra och riktigt uppskattad av dina gäster kan jag lova! Ät som den är eller med en klick glass eller grädde.

Recept under bilden som vanligt 🙂

DSC03139

Du behöver: 

Botten:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 dl socker
3 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
2 ägg

Knäcktäcket:
50 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
100 g flagad mandel

Såhär gör du:

1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Blanda alla torra ingredienser till din botten i en bunke.
3) Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet. Låt koka upp. Tillsätt blandningen till de torra ingredienserna.
4) Knäck ner äggen och rör runt. Häll sedan ned smeten i en smord och bröad form.
5) Grädda i ugnen i ca 35 min (den tiden tänkte jag korta ner nästa gång. Till 30 ungefär)
6) När det gått 20 minuter kan du sätta igång med din knäck. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp.
7) Ta ut kakan efter 35 min, häll över knäcktäcket och kör in i ugnen 10-15 min till.

Klart! Visst var det enkelt? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. susana

    men så gott!!

    Sv: tack själv för senast, jättekul att få träffa er. Vi ses gärna i nån lekpark framöver 🙂

    Angående namn så jaa de är svårt, nu har vi nog bestämt oss och hoppas bebis kommer passa med namnet annars blir det jobbigt haha!! Kram