Hälsotips, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Hälsotips,

Hej på er!

Nu under min Foodbox Challenge så har jag fått order att starta dagen med 1 msk linfröolja.
Varför kan man fråga sig då? Det finns många olika hälsofördelar med just den här oljan. En del säger att genom att börja dagen med olja så kickar man igång fettförbränningen. Andra säger att det ger samma effekt om man dricker svart kaffe med en stor klick smör i.

Men att äta (dricka? haha) linfröolja är så mycket mer.

 • Man kan använda den i matlagning som tillexempel dressing.
 • Linfröoljan innehåller en härlig mängd omega-3 som du vanligtvis hittar i fisk. Perfekt för vegeterianer och veganer! Omega-3 är bra för hjärt- och kärlhälsan, den kognitiva förmågan, synen och för foster och småbarns utveckling.
 • Oljan innehåller vitamin A & E. Vitamin A är bra för synen, huden och immunförsvaret. Vitamin E sägs göra huden mer elastisk, öka fertiliteten och stärka hjärtat.
 • En annan vitamin som du kan hitta här i är vitamin K. Vitamin K behövs för att blodet ska koagulera, för att reglera användandet av kalcium och för benhälsan.

Frågor på det? :)

Kram.

DSC02633

// Nyttig oljekälla. //

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

  1. goteborgsmamman

   På en matsked och rätt in i munnen! Smakar träslöjd för att citera sambon, men försvinner fort :) Du kan säkert blanda ut den med gröten, men jag vet inte hur smaken blir och oljan bör inte hettas upp <3
   Lycka till fina du! Kram <3

Annons