Hon vill inte sova själv, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Hon vill inte sova själv,

Hej på er!

Jag måste fråga.

Julia är ganska exakt 5 månader världens gladaste lilla unge. Hon ler och skrattar åt allting och börjar verkligen få många fler vakna timmar om dygnet. På nätterna vaknar hon bara en gång (peppar, peppar!) och det är aldrig svårt att få henne att somna när vi lägger oss på kvällarna.

Men, det är så svårt för henne att komma till ro inför tupplurerna när hon ska sova ensam. Eller ensam och ensam, hon sover ju alltid nära oss och ser oss hela tiden. I vagnen somnar hon på två röda, men det känns bra att på något sätt ‘lära henne’ att somna på andra ställen också.
Hon gnäller, gnyr och somnar först då hon hållit på så en stund.

Kan det vara så att detta är någon period i hennes liv? Det har bara pågått någon vecka, men hon är ju som sagt äldre och lite mer medveten nu såklart. Jag kan bara inte minnas att det var såhär med Elise – men å andra sidan så är ju alla barn olika, syskon eller inte :)

Kan ni inte dela med er av era erfarenheter? Har era barn varit lätta eller svåra att lägga eller har det gått i perioder?
Alla tankar är välkomna såklart!

Tack gulliga ni! Kram.

DSC01839

// Här gick det bra att somna på mattan när mamma körde hemmaträning med musik iallafall, haha :) // 

Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Anna

  Har en snart tvååring som alltid velat ha närhet för att somna in. Han somnar oftast snabbt och sover bra dag och natt😊. Visst vi kanske skulle kunna lära honom. Men de halvhjärtade försök vi gjort har slutat med skrik och gråt. Så vi lägger energin på annat, för oss gör det livet enklare!

  1. goteborgsmamman

   Jag håller med – så bra tänk! “Det finns ingen 15-åring som inte kan somna själv” har jag alltid fått lära mig, haha. Samma med napp, mat, potta och allt sånt där – man får ta det hela med en nypa salt och väntar 14-15 år om det skulle behövas då, haha.
   Kram och tusen tack för att du delade med dig <3

 2. CAMILLAESI

  Nu, har inte jag barn själv, haha. Men det där känner jag igen med min lilla syster. Jag tror att det är perioder/faser eftersom att när hon var runt 0 – 3 år kunde hon sova själv utan problem men när hon blev 4 år ville hon inte pågrund av att hon var rädd för monster(det vanligaste haha). När hon blev 6-7 vågade hon sova själv men ibland ville hon inte. Idag är hon 8 år och vill verkligen inte sova själv så jag antar att det är faser av någon slag

  Kram<3

  http://www.camillaesi.blogg.se

  1. goteborgsmamman

   Ja, men så tror jag också att det är ! Hela Monsters Inc. handlar ju om monster under sängarna, haha. Så jag antar att det är vanligt. Kommer du ihåg vad du/du och era föräldrar gjorde? Finns det några tips och trix? :)
   Tack för att du delade med dig !
   Kram <3

Annons