Gabriella Joss

Matlådeprepp

Igår gjorde jag i ordning lite matlådor till Jason och F inför min resa. Jag tänker att det kommer att underlätta mycket för min kära make när han är ensam i en hel vecka. Att ta hand om två hundar, ett barn och ett hem är tillräckligt mycket jobb och jag vill avlasta och underlätta. Vill att han ska få i sig annan mat än mackor också medan jag är borta 😉 Han är grym på att laga mat själv också men vet att han kommer att ha fullt upp som det är redan. Idag och imorgon ska jag göra ytterligare ett gäng med matlådor =)

14218430_10210425384972272_83940981_n

Såhär många blev det igår =)

14248946_10210425383292230_1369158024_n

Här har jag stekt strimlad vitkål med broccoli och blomkål i olivolja. Saltat och pepprat och sedan kryddat med timjan och rosmarin. Hällt över lite havregrädde och sedan tillsatt ett paket kikärtor. Låt puttra och servera med ris.

14218342_10210425383132226_495539418_n

Här stekte jag rödkål med sötpotatis och morot. Hällde över havregrädde och kryddade med salt och peppar. Även här blev det ris till eftersom att jag gjorde storkok av det! =)

14287621_10210425383452234_836852165_n

Sedan blev det lådor med ”kött”färssås (recept finns i arkivet under kategorin ”MAT) och böngrytan som vi åt samma dag. Se recept under tidigare inlägg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Hej ! Jag är nyfiken på hur du tänker kring plastbantning i hemmet ? Jag försöker minimera plasten hemma. Har bland annat skaffat matlådor i glas, nappflaskor i glas och träredskap i köket, det är ett väldigt populärt ämne just nu så jag är nyfiken på hur du tänker ! Tack för en bra blogg. Mvh Madde

    1. gabriellajoss

      Hej finis! Tänker inte alls på det faktiskt.. Kanske får läsa på lite mer om det 🙂 har läst om det men inte engagerat mig så mycket, KRAM <3 och tack för fina ord!

  2. Erika

    Hej 🙂 vill inte låta som en viktig Petter då du säkert redan vet om detta men ris är inte bra att förvara kokt för länge i kylen 🙂 har inte läst på allt för mycket om det men tänkte bara ifall du inte visste 🙂
    Brukar kommentera här så tro inte att jag vill något illa hehe 🙂 kram hoppas du får en underbar resa. ?

  3. Madde

    Vad duktigt och snällt av dig att göra matlådor åt familjen! Du jag undrar en sak.. Jag har varit ihop med min kille i 2 år, vi bor hemma.. men han har inte hört av sig på 5 dagar. Jag vill inte höra av mig för jag tycker att det är hans tur, då jag har skrivit till honom nästan varje dag på sistone. Tycker du det gått för många dagar? Borde jag ta upp det? Jag har redan tagit upp det här tidigare och då har han sagt att han ”inte haft tid”.

    1. gabriellajoss

      Tack fina du! <3 Jag tycker att du ska vara ärlig med din kille och fråga rakt ut varför han inte hört av sig. Han kanske har en jättebra anledning till det som du inte vet om ännu <3 och fråga isåfall varför han inte haft tid och vad han har gjort. Så att du får förstå honom också! Så fråga rakt ut och berätta att det känns lite jobbigt/konstigt för dig. Mitt bästa tips är alltid att skippa "spelen" och vara ärlig. Det kommer man längst på. <3 KRAM

  4. Julia

    Måste säga att det är så modigt av dig att vara borta en hel vecka från Jason, min son är lika gammal och vet att han skulle klara sig bra utan mig men jag skulle sakna ihjäl mig 😀 Ni kommer att få en underbar resa!

  5. Malin

    Vilken lyx! har hand om 3hundar en ettåring och är gravid i femte månaden, lagar mat, städar tvättar och rastar hundar roar bebis handlar osv… men de går bra, Vet inte hur jag fått dagarna att gå annars 🙂 Sambo hjälper såklart till med allt han kan, när han väl är hemma.

  6. Frida

    Hej gabbi 🙂 kan du inte lista dina topp 5 bästa recept på mat & skriva ett inlägg om dessa? Jag tänkte prova på vegansk mat ett tag och se skillnaden på hur min kropp kommer att må och behöver alla tips jag kan få 🙂 kramar