fruvidecarlsson – Mamma, Fru, Företagare, Frisör
fruvidecarlsson

fruvidecarlsson

Annons

DIY – Industrispegel


(Ja de saknas tre förbaskade lister på fönstren) men jag var bara tvungen att dela med mig ändå! Ni kan se de visuellt framför er, de kommer bli kalas.
Igår så gjorde jag världens snyggaste DIY – industrispegel. SÅ snyggt, och så billigt mot vad en liknande faktiskt kostar! Sen till de bästa, du kan bestämma själv hur stor/liten du vill ha den. Kommer här nedan berätta hur vi gått tillväga!

Du behöver: Smyglister, dubbelhäftande tejp, vattenpass, speglar, såg och sen såklart något att mäta med!
Vi valde att ha den rätt stor, då väggen är stor bakom soffan och ville ha en liten maffigare känsla. Du kan välja hur tjocka lister du vill ha själv såklart, om man tycker de är snyggare med en bredare ram osv.

Vi har använt oss utav sex st paket: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/39151700/ de är dessa speglar som ni finner i 4 pack från Ikea.
Man fäster dom på väggen simpelt med dubbelhäftande svinstark tejp, så räkna med att tapeten bakom ryker om ni vill få bort den! man kan säkert fästa den på annat vis om man önskar. Men jag har läst mig till att den här tejpen sitter där den sitter och sitter bättre än på något annat vis.
Sen mäter du vart du ska sätta första såklart. Jag satte dom 1 cm från varandra, då listen kommer dölja mellanrummet. Och de är super viktigt att försöka få dom precis på plats, för börjar man slarva någon cm så är de lätt att allt blir skevt.

Sen så köpte vi 6 st lister från bauhaus som heter: smyglister, finns i olika tjocklekar. (Vi hade behövt sju) som sagt till vår vägg! men dit får vi åka i veckan så spegeln blir helt klar. Du hittar listerna här: https://www.bauhaus.se/smyglist-svart-plast-16x10x2500mm
Du börjar att fästa ramen, även den med tejp runt omkring hela spegeln. Sen valde vi att fästa listerna rakt ner från spegeln och kapa de små bit för dit och sätta dit. Allt tog inte mer än 1.5 timma! och de blev verkligen så fint. Är så sugen på att göra en till, något smalare och ha i hallen också.
Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons