Bästa Kungsbyn, blev ännu bättre – Fru Magnolia

Fru Magnolia

Bästa Kungsbyn, blev ännu bättre

Det är ren och skär lyx att ha en mindre djurpark, med ett enormt hjärta runt knuten.  Kungsbyn har som så många andra parker fått tänka om och anpassa denna sommaren. Och visst, parken blev på så vis mindre, då hela inomhusdelen stängts av. Men vad gör väll det. Det är fortfarande världens bästa djurpark enligt mig. För här kan jag med all säkerhet säga att samtliga djur mår bra. Här gäller kvalite, och inget annat.

Och sen kommer man så nära djuren. Visst, det är djur, med all den oberäknlighet som finns inbakat ijust det. Men nära kommer man, om du vill, och om djuren vill. Kamelerna, de två, tassar gärna fram till staketkanten för att säga hej. Stora djur. Lillebror visar respekt, sträcker fram handen, och går inte närmare än vad han själv vill.  Kamelerna gör likadant. Eller, dem backar sällan.

Ett vildsvin. Japp, precis ett sådant djur som springer runt och bökar sönder gräsmattor och sprider skräck bland skogslöpare. Här sovandes, mitt på blanka dagen. Studerat av otal människor. Snarkas. Och jo, det finns något facinerande med dessa djur oxå. De har en historia att berätta dem med. Och deras historia berättas bäst av Henrik.

Sen finns det alpackor. Tre stycken. Varav den ena har fått namnet “Hårdrockaren” av lillebror. Han är, likt lillebror, långhårig, och diggar med hela kroppen. Precis som lillebror.

Och vet ni vad. Nu har Waffelbaren och Bygdensbageri flyttat in på Kungsbyn. Man kan alltså kombinera världens bästa djurpark med världens godaste fika. Man kan ju bli lycklig för mindre.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.