Fru Magnolia

Att kalla det djurpark är synd…

En lördag. Som helt och hållet dediceras lillebror. (Storebror är på läger hela helgen). Jag föreslog utflyktsdag, han sa ”Kungsbyn!”. Så så fick det bli.  Vi packade in oss i bilen redan 09:30 och åkte iväg.  För vi ville ju inte missa matningen av räven och myset med kamelerna.

Henrik, som är ägaren av Kungsbyn, är nog den mest fantastiska person. Hans kunskap och engagemang för djuren smittar av sig.  Han tog oss med på en resa genom parken (barnen fick åka vagn bakom traktorn minsan!), lät oss vara med vid matningen av räv, kamel, mufflonfår, älg, alpacka och vildsvin. Barnen fick vara nära och ställa frågor. Och vi föräldrar fick en lektion i avel, skötsel och djurens viktiga del av ekosystemet.

Att kalla Kunsbyn för djurpark känns lite fel. Det är för visso en park med djur, men den är så mycket mer! Med Henrik i spetsen skulle jag mer vilja kalla det är ett kunskapsspridarcenter. En park där en läromästare tar oss runt på en resa och för djurens talan. Inte långa föreläsningar, men tillräckligt kunskapsmättat för att man ska få en djupare förståelse, och ett nytt tänk. Det är litet, familjärt och  galet kärleksfullt.

Men Kungsbyn alltså. Har ni inte varit där, så åk dit! De har öppet i morgon den 1/3. Sen stänger de för vårskötsel och öppnar upp igen 1maj.  Vi kommer åka dit igen, många gånger. Vi fick sådan feeling idag att vi köpte årskort till hela familjen.  Bättre betyg än kan man inte ge!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.