Fru Magnolia

Med hinder i vägen

I lördags var det dags för samtliga i familjen att få den sista julklappen. Rörelseglädje med hinder i vägen.

Vi var anmälda till ”Arena Run”. Ett hinderbanelopp inne på Friends arena. Inne på innerplan fanns det fyra olika zoner med hinder som skulle passeras. Hindrena var, om jag får tycka, väldigt enkla och inte så krävande. Men vad kan man kräva, då samma hinder användes i samtliga klasser, allt från familjeklassen till elitklassen. (Dessutom var det kass fotoljus då ljuset ständigt skiftade i färger och intensitet. Och för att inte tala om ljudmiljön…. som en mycket skränig konsert utan tydlig ljudbild… Just ljuset spelar kanske ingen större roll, men ljudet…..små barn bör ha hörselkåpor)

Lillebror och mannen i mitt liv, aka pappan, sprang i familjeklassen. Massor med hinder inkl 2km löpning. Lillebror var i hinderbanehimlen. Så roligt! Och mannen, jag tror tusan att han log sig igenom loppet. Ibland fick han feeling och bara körde på, tills han kom på att lillebror skulle ju hänga på, och då joggade han tillbaka och mötte upp en lycklig lillebror.

Jag och storebror körde 5km inkl samma hinder som alla andra. Det vi var mest oroliga för inför loppet var den trappklättring upp till våning 6 som arrangören informerat om (”man kan bli illamående. Det står papperskorgar högst upp, pricka dem gärna”). Men det visade sig att just trappklättringen uppför var inga problem. Nerför var jobbigare. Förövrigt var det väldigt trångt vid hindrena, vilket gjorde att det var svårt att ta sig an dem på ett vettigt sätt, vilket gjorde att det säkert blev fler blåmärken på underliga ställen än vad det annars hade blivit. Nu låter jag kanske lite väl negativ, men det kan bero på att jag hade en annan bild av loppet.

Men skulle jag kunna göra det igen? JA! Absolut. Om jag springer själv skulle jag dock anmäla mig i elitklassen. Så pass löpstark är jag att jag tror att jag skulle passa där, och då hindrena inte var allt för svåra, så är jag övertygad om att det skulle funka. Skulle övriga i familjen vilja springa igen? JA! Lillebror har redan börjat planera för nästa år.

Så julklapp en månad sent

Tack o Tack

Blåmärke här och…. där?

Och en medalj runt halsen

Vinnare är vi allihopa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.