Frida Asp

Anmält

Jag har för en vecka sedan anmält sjukhuset Ryhov för missen dom gjorde under min förlossning, eller snarare efter min förlossning. För er som inte läst min förlossningsberättelse så fick jag sy lite och blödde en del. Efter vi kom hem från BB fick jag ondare och ondare nere i snippis. Det brukar ju vara tvärtom- att smärtan försvinner…Men så var det inte för mig. Till slut kunde jag inte gå, sitta eller gå på toaletten. När jag kände där nere var det något som buktade ut-panik! Trodde jag hade fått framfall.. Mådde psykiskt dåligt de första veckorna i tron om att jag led av framfall (och ringde 1177 typ 5 gånger och grät, sa att jag hade ont och var rädd för framdall) fick svaret ”gör lite knip övningar” och ”tryck upp det längre upp”…Till SLUT när jag tjatat fick jag en tid hos läkaren där de konstaterade att dom glömt – en stor bomullstuss. Hade jag INTE kommit dit hade jag riskerat att få en stor infektion i livmodern som hade kunnat leda till att jag i framtiden inte kunnat få flera barn….

Jag är inte ute efter att skylla på en särskild person, men jag läser överallt om personalbristen kring barnmorskor. Att dom får jobba i dygn utan vila och att de själva säger att det finns risk för patientskador. Om fler anmäler sådana här händelser måste någon se över hur barnmorskor och sjukhus belastas och sätta in åtgärder. Det är inte barnmorskornas fel, dom var underbara! 

Men den första tiden med Eira stals lite ifrån mig, jag tror jag kom in i en depression dels för denna incidenten.

12348221_10153671478396006_2138318536_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. E

    Det gör du rätt i tycker jag. Det är daga att politikerna förstår vilket jäkla jobb barnmorskorna gör, vilket ansvar de har och att det pga att de är för få ibland kan gå så fel som för din del. Något måste ju hända på den fronten. Det blir säkert så att de tänker än mer på att räkna tussar osv framöver så ingen annan råkar illa ut, bara det är ju guld. Har du pratat med någon om det nu i efterhand? Om det känns jobbigt än tänker jag.

    1. fridaasp

      Jaa om alla anmäler så märker dom ju att något är knas! 🙂 Nej det har jag inte, tror inte det påverkar mig så direkt, men där och då var det väldigt jobbigt, och lite ledsamt såhär i efterhand att det stal så mycket tid för mig och förstörde den första tiden. Men finns värre saker!