Frida Asp

Det är hårt nu

Ni som inte vill läsa om mitt -just nu självömkande piss liv. Sluta läs nu. För här kommer MÖRK sanning. Den brutala sanning.

Jag skojar inte. Jag har så mycket på jobbet…. och pendlar. Vilket betyder att: hinner jag inte ta det vanliga tåget så kommer jag hem väldigt sent. Vilket betyder att jag knappt träffar Eira något alls. 30 min typ. Jag får en sådant grov ångest. Att ha karriär, pendla och samtidigt ha barn ÄR SVÅRT. Sen är jag så himla trött- och det värsta, att jag inte finner ro i att lägga henne. Har inget tålamod. Måste läsa mejlen. Usch. Sämsta morsan i år IGEN.

Just nu vill jag bara dra täcket över huvud och sova tills fredag. Hela helgen ska jag MYSA SÖNDER med Eira. Hon ska få fika! Hoppa i alla vattenpölar hon vill. Vara omständig vid läggning. Vad som.

Jag hinner inte med. Jag räcker inte till. Alla vänner jag ska hinna träffa med. Ringa morfar. Dåliga samvete äter upp mig och jag ligger om nätterna och maler.

Åh jag vet. Finns folk som har det värre. Vi är lyckligt lottade. Bor bra, har det bra. Bra jobb. MEN just nu vet jag inte om jag tagit mig vatten över huvudet. Känner mig som sämsta människan.

Å Jakob. Som fixat middag. Köpt Cola zero på burk. Som fixat schema åt mig och hjälpt mig organisera. Var jag trevlig mot honom? Orkar knappt säga hej. Så inte bara årets sämsta morsa utan FLICKVÄN också.

Ja jo jag såg i kalendern nu att det är PMS veckan med. Kan spela in? Måste medicinera mig STARKT.

Trevlig läsning? Jag vet. Förlåt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Åh vad jag känner igen mig det du skriver!
    Har själv egen salong,som går väldigt bra och det är jätte kul och en helt underbar 9 årig dotter.
    Jag har väldigt svårt att få till en balans att vara mamma och driva eget, ännu svårare blir det när dottern själv börjar säga att man jobbar mycket och undrar varför mamma aldrig hämtar efter fritids. Hon har som tur är världens finaste pappa som kör henne till fotbollen, scouterna och tränar hennes handbollslag och fixar med mat, tvätt o städning. Och där är de så lätt att jämnföra sig, jag gör ju inte ett dugg av något sånt. Samvetet kan verkligen äta upp en!
    Men som min sambo säger att vi har valt att ha det så här, och då får man försöka göra det bästa utav det.
    Vet inte riktigt om du får ut nåt av vad jag skriver. Jag ville mest att skulle veta att du inte är ensam om att känna som du gör!
    Heja dig och kämpa på, du är den bästa mamma ditt barn kan få!

    1. fridaasp

      Kul med salongen! Grymt! Men ja… ständigt dåliga samvetet 🙁 meeeen. Vi är grymma! Man njuter mer av den tiden man är tillsammans ?

  2. Fanny

    Känner inte dig men efter att ha läst bloggen är jag helt övertygad om att du alltid gör ditt bästa, och Det räcker! Jag har inte barn men en hund (som är som mitt barn?) och kan ändå känna igen mig så mycket i det du skriver. I dagens samhälle ska vi hinna med allt, vara uppdaterade i allt och vara perfekta i precis allt, det är svårt att leva upp till jämt. Man får försöka vara sitt snällaste mot sig själv och sänka de ibland nästintill omöjliga kraven man ställer på sig själv (speciellt vid pms). Oj långt det blev, kanske lite rörigt men hoppas att mitt budskap kom fram ändå 🙂
    Kram till dig, bästa du, bästa mamman till Eira och bästa sambon till J ⭐️