Frida Asp

Var nöjd med dig själv

”var nöjd med dig själv, det är så kroppen ser ut efter barn”…Ja jo..jag håller med. Kroppen är fantastik, alltså på riktigt GRYM. Därför är jag lite tveksam, eller snarare lite kluven i hur jag mina tankegångar går just nu. Efter amningen har mina bröst blivit helt förändrade. Alltså på riktigt, häng deluxe. Dom är liksom i vägen, kläder passar inte. Tomma och inte alls utseendemässigt likadana som innan. Visst, lite häng kanske man ”får räkna med” när man varit gravid och ammat. Men dessa är liksom på en annan nivå. Och jag mår inte bra av hur de ser ut. Massa av kläder som jag inte kan ha. Jag vill inte synas på foto osv. Ja det kan sitta i huvudet, men jag är sund med kroppen i övrigt, har relativt bra tankar om kropp och annat övrigt.

Jakob säger hela tiden att mina bröst är snygga. TACK Jakob för det, men det handlar inte om vad du tycker. Det handlar om hur jag mår, att jag inte mår bra av hur dom har blivit. 

Jag har varit tveksam till att ens publicera hur jag tänker, rädd att någon ska ta illa vid sig, eller tycka att jag förespråkar dåliga ideal, för det är det sista jag vill. MEN jag förespråkar att man ska må bra, vara lycklig. Det sitter inte i ett par fasta bröst hur man mår- självklart. Men mår man bra övrigt och brösten är ett problem så ser jag inga negativa aspekter till att ordna till brösten. Jag vill vara öppen med läsarna via bloggen. Diskutera och förändra vissa aspekter. Dela mina tankar och åsikter med er och vara ärlig.

Man har ett liv, mår man dåligt över ett par bröst som inte känns OK- fixa det då, eller kom över det. Jag har försökt men känner att, nej jag behöver nog ordna till brösten för att må bra. Att känna mig bekväm. Med det sagt, jag ser inget fel med det, men ser hellre att man kan lösa det utan- man sparar en massa pengar om inte annat. För man ska komma ihåg en sak: fixa ett par bröst eller få en fastare rumpa kommer inte lösa alla världsproblem. Jag önskar att jag inte mådde dåligt över brösten, men nu gör jag det. TYP varje dag….

Hur ser ni på plastikoperationer? om man mår dålig…Fixa eller ignorera? Har ni gjort ett lyft, eller fixat något annat?

12277185_10153629642621006_291047139_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Absolut värt att göra en bröstop om du känner så. Kände precis likadant o fixade mina på Kosmetisk kirurgi i jkpg hos Ivan Letterfors. Googla honom, han är FANTASTISK. Bästa valet jag gjort o honom rekommenderar jag varmt. Kram

  2. Ida

    Jag har gjort mina bröst och är supernöjd! Min personliga åsikt är dock att fixa dem efter man kläckt ut sig alla knoddar för även om du gör dina bröst nu och blir gravid igen sen så kommer brösten förändras utseendemässigt igen. Även om du inte planerar att amma andra barnet så flrändras brösten.

    Jag som har fejkisar kan ju säga att brösten inte blir lika snygga efter barn sen, de hänger. Men om man vill pröjsa bröstoperationer X2 så kör :-). Det är som du säger, viktigt att du själv mår bra! Men ge din kropp lite tid, du slutade väl amma för inte alls ett tag sedan? Därefter ta dig en ordentlig fundare för bröst kostar en hel del, speciellt om man ska göra lyft osv. Enligt mig är de viktigt att ha en buffert till det för risken finns ju att det sker en komplikation. Sist men inte minst, tänk igenom om det inte är värdare att göra dem när du fött alla barn. Anledningen till det är på grund av att brösten ändras som sagt även med ett ingrepp.

    P.s Bli medlem på sidan plastikoperationsforum, man är anonym och där får man alla historier, både de dåliga och bra. Sen kan man även ställa massa frågor och folk svarar :-).

  3. Julia

    Jag skulle också vilja få upp de en aning, men tänker att jag ska göra det efter jag fått de barn jag vill ha. Annars kanske en får göra det X2 och det vill jag inte.

  4. Elin

    Jaha okej.. Missuppfattat 🙂
    Tycker i vilket fall du är snygg. Men det kvittar klart om miljoner människor säger det till dig om din hjärnan spökar.
    Lycka till och håll oss uppdaterade om hur det går för dig!

  5. Elin

    Hej.
    Jag är inte emot operationer alls, men du kanske ska ge det lite mer tid?
    Ge träningen och nyttig mat lite mer tid så kanske din kropp ändras mer än vad du tror och du kanske kommer trivas i den bättre. Eira är faktiskt bara 7 månader och det tar längre tid för vissa än andra att komma tillbaka i ”gamla” formen igen. Brösten brukar vara det som minskas först när man tränar på riktigt.
    Funkar det inte så har du operationen kvar, den försvinner inte 🙂

    1. fridaasp

      Hej!!:). Brösten har blivit mindre, inte det utan dom hänger..och det går inte tillbaka tyvärr. Ha det fint, kram:)

  6. Matilda

    Förstår exakt hur du känner dig! Efter första graviditeten hängde mina bröst till naveln, och då var det inte bröst längre utan bara hud. Att vara 25 men känna sig som en gammal tant med brösten fick mig att må piss. Efter jag slutat amma nr 2 kommer jag göra lyft! För min skull och ingen annans!

  7. olivia

    Jag har fixat mina, var väldigt missnöjd över hur de satt och det var egentligen inte storleken som tyngde mig. Kan säga att alla mina komplex absolut inte försvann, men just gällande brösten så har en såå stor ”börda” släppt. Ja, det kostar mycket, men nu efter kan jag säga att det var värt ALLA pengar- och smärta (även om jag nog var rätt förskonad)..

    och det här med att man behöver göra om dem efter 5-10 år är bara okunskap, möjligt att det var så när ”silikonbröst” uppfanns, men idag vet jag flera som haft sina i 30 år och inte behövt byta. Materialet i mina har än så länge livslång garanti. Jag har också placerat mina inlägg så att de ligger bakom bröstmuskeln, så kan jag inte amma har det ingenting med mina inlägg att göra utan då hade jag inte kunnat det i vilket fall som helst.

    Det är ju en sak enligt mig, att operera sig så att brösten blir större än ditt huvud, men när man gör det för att må bättre, ja.. Då tycker jag det är upp till var och en, om man kan lära sig må bra ändå, eller om det kommer plåga dig hela livet. Herregud, livet är för kort för att gå runt och må piss.. ’

    Med det sagt, Frida du är så fantastiskt fin, en bra mamma och härlig tjej. Du blir inte mindre fin, en mindre bra mamma eller mindre härlig, oavsett val 🙂

  8. Alexandra

    Du är så fin ???? Men viktigast är vad du själv känner, slösa inte tid och energi på att må dåligt över något som ”går att fixa”. ????

  9. Ellen

    Kör på!!!
    Jag kan absolut tänka mig ett lyft, men (som jag känner nu) kommer jag i så fall göra det efter andra (sista) barnet.

  10. Louise

    Jag tycker mår man dåligt och gör det för sin egen skull, varför inte? Alla har åsikter, synpunkter om vad som är viktigt i livet men man ska göra det som känns bäst för en själv! Och det påverkar inte amningen. Kan påverka oavsett fix eller inte. Stå på dig och följ ditt egna hjärta!

  11. S

    Jag har gjort minskning & lyft, bästa beslutet någonsin. Aldrig varit så bekväm som i mina nya och minns knappt hur det var att ha hängisar!

  12. Fanny

    Jag upplever att många har oerhört mycket förutfattade meningar när det gäller plastikoperationer. Pratar man fixa bröst, näsa eller vad det nu kan vara så kopplas det direkt till extremexempel. Så som oproportionerliga kupor till sin kropp, sönderopererad näsa och gärna en massa botox!

    För två år sedan gjorde jag en näsplastik. Min näsa har alltså alltid varit fullt fungerade men jag hade länge komplex över hur den såg ut. Idag behöver jag inte lägga onödig energi på att reflektera över hur min näsa ser ut!
    Jag valde operation och de som inte vet om att jag gjort en, har aldrig sett eller ens tänkt på det förrän jag visat min för/efter-bild.
    Ett naturligt resultat som smälter bra in i mitt ansikte.

    Har man en sund inställning
    (& förstår att om man skulle vara olycklig över annat,så blir man inte lyckligare som människa för att man opererar sig)
    så behöver det inte vara en så big deal tycker Jag!

    Våga stå på dig i vilket beslut du än fattar 🙂 kram

  13. Olivia

    Nu ammar jag och kan tänka mig att brösten kommer ändras när jag väl slutar. Men att operera brösten det skulle jag inte göra. Blirman lyckligare för att man är smal, har fastare bröst? Man får dessutom lägga ut rätt mycket pengar på ett par bröst och dessutom göra om det om 5-10 år plus att det kan vara svårt och amma om du nu skulle göra det innan du får nästa barn. Du är fin som du är.

    1. fridaasp

      Vad skönt att du känner så! 🙂 Men du vet ju inte hur mina bröst ser ut heller…Men klart det lättaste hade varit att vara nöjd och infinna sig i hur dom ser ut:) Jag är för att må bra i sig själv- mår man dåligt så kan man fixa det. Detta ingreppet där jag tänkt göra påverkar inte amningen i bästa fall och gör den det, ja då blir jag inte superledsen om jag INTE kan amma. kram

  14. E

    Jag har personligen inte gjort något ingrepp (än) men har vänner som
    Fixat bröst, näsa bland annat. Jag skulle inte tveka den dagen jag känner mig klar m barn och om jag då känner mig missnöjd. När det finns en lösning så använder jag den gärna, haha. Livet är för kort för att vara missnöjd med sig själv tycker jag. Kram!

    1. fridaasp

      Ja visst är det så , behöver man inte göra ingrepp är det skönt men mår man dåligt-som jag gör är det ju ett alternativ:) kram!