Frida Asp

Hur sover era barn om nätterna?

Eiris är 4 månader och…..2 veckor? hjälp glömt! Men cirka runt där. Hon har nu sen typ 2 veckor tillbaka vaknat upp mot 6(!) gånger och vill ”äta”…Så fort hon vaknar och hon får bröstet så somnar hon om. Men hon kan omöjligt vara hungrig efter 1 timme, ibland efter 30 min? Om dagarna går det ju oftast 3 timmar tills hon är hungrig.

Det börjar bli liiiiiite jobbigt att inte få typ 3 timmars sammanhängade sömn. För hon skriker aldrig om nätterna, vi somnar om direkt. Jag har en teori om att om hon sover i sin säng hela natten (hon sover där första passet 19-23) så kanske hon inte vaknar lika ofta? Och när hon vaknar och det bara gått 1 timme ska jag istället stå vid sängen och försöka söva henne med min fantastiska sång…..Hon kommer bli arg, men tänker att hon till slut inte vaknar upp så ofta? Vad tror ni?

Hur sover era barn? Snälla säg att dom sov som Eira men runt 6 månader så slutade de vakna upp helt mirakulöst, hoppet är ändå det sista som överger människan..har jag hört.

12999688_10153966444051006_1780453503_o

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Min lille har också haft massor med uppvak pga amning nätterna igenom. För honom blev det typ en dum ovana och trygghetsgrej att snutta typ en gång i timmen, halvt sovandes (!)… Vid 11 månader bestämde jag mig för att sluta nattamma. Också pga att han inte var hungrig på dagarna… Och vips, så sover han så sjukt mkt bättre! Det var jobbigt ngn vecka men så värt det! Nu vaknar han kanske 1-2 ggr på hela natten. Sån enorm skillnad 🙂 Så för oss gjorde det stor skillnad, hoppas det gör det för er med 🙂 Det är så hemskt att inte få sova alltså!!!

    1. fridaasp

      Heej! Ja men precis, Eira sov typ också men om jag INTE gav henne bröstet när hon låg jämte mig vaknade hon….Det har gått superbra! Nu vaknar hon 1-2 gånger och inget bök emellan….UNDERBART! Ger du något annat på natten när han vaknar? Eller söver du bara om?

  2. Mathilda

    T har alltid sovit bra sen dag ett men nu två veckor tillbaka somna hon ca:19 sen vakna 12,3,6 som en klocka varje natt, vi ge henne flaska så hon håller den själv och somna med den men ändå så är det lite jobbigt att hon vakna när man inte är van vid det 🙂 så frågade idag om det på BVC hon sa att det kan vara någon fas eftersom hon bli fem månader om några dagar men VIKTIGT att inte ge mat varje gång för då vänjer hon sig att vilja äta på natten också, för vid denna ålden skulle dom klara av att sova en hel natt utan mat om vikten är bra på bebisen 🙂 så inatt när hon vakna få vi försöka ge henne nappen bara och få henne somna om… Så hoppasssss det går 😀

  3. malle

    Min son sov hela nätter i princip från det att han föddes till 5 månader. Då började han sova dåligt å det höll på till cirka 2,5 års ålder;) Tror det var tänder som spöka från å till hela tiden då plus lite mörker/nattskräck! För det hjälpte med liten tänd lampa.

  4. Tove

    Min tjej är nu 4 månader och en vecka, har sedan tre veckor tillbaka vaknat mellan 4-8 gånger per natt och vill äta/snutta.. Kan även tillägga att hon sov helt ok innan det, med undantag såklart! Normal sätt vaknar hon kanske 1 Max 2 gånger per natt.. Tror inte det har med hunger att göra utan mer den kära utvecklingsfasen som kommer typ varje vecka Men många av mina mamma kompisar här hade samma ”fas” mellan 4-5 månader! Och jag vet att hon inte är hungrig då jag ammar och hon ligger över medel i sin kurva så antar att det får över så småningom (jag siktar också på dendär enorma skillnaden vid 6 månader) Och med Isla hjälper liksom inget utom bröstet, eller ja det går iaf fortast så jag tar gärna den smällen nu även om man blir lagom mos i huvudet Så håll ut! Du är inte ensam!

  5. Alexandra

    Min dotter är snart 4 månader och har sen hon blev ca 3 månader börjat äta om nätterna igen. Nu sover hon visserligen mellan ca 19-20 till ca 07. De senaste veckorna har hon ätit mellan 2-3 ggr så det är ju långt från 6 ggr. Har bara antagit att hon har nån tillväxtperiod och att det även händer mkt mentalt. Om Eira somnar om fort kanske hon inte hinner få i sig tillräckligt? Jag fick rådet av bvc att killa min dotter på kinden när hon va några veckor för att hon inte skulle somna innan hon var mätt.

    1. fridaasp

      Bra tips, jag somnar ju med direkt så har faktiskt ingen aning om hur länge hon äter osv…Ska testa att vara vaken 🙂

  6. Angelica

    Tror inte hon blir tillräckligt mätt, ger henne ersättning så vet du exakt hur mkt du får i henne så hon står sig längre.

    1. fridaasp

      Hon blir mätt på dagarna, så tror inte det är det…Har testat att ge ersättning, funkar inte 🙁

  7. Andrea

    De första 2,5 månaderna sov vår dotter i princip ingenting och jag ammade bokstavligt talat dygnet runt och vägrade vara hos någon annan än mig, inte ens hos sin pappa! Sen valde vi från ca 2 månader att testa att ge ersättning lite åt gången, ju mindre hon fick bröstet detso nöjdare var hon, och hon sov! Så när hon var 2,5 så gav vi bara ersättning. Nu är hon 4,5 månad gammal och en nöjd tjej! Senaste 2 månaderna sover hon från 20-21 till 06-07 på morgonen UTAN att vakna! Självklart vaknar hon till vissa nätter men då vaggar jag henne i sängen eller i famnen så somnar hon direkt. (Väldigt lyckliga och pigga föräldrar)
    haha.