Frida Asp

Sömnrutiner

Eira har nyss vaknat från sin middagslur och sitter nyvaken med pappa och kollar på Ernst. Alltså Jakob kollar på Ernst på ett sätt han aldrig kollar på mig…Bör jag vara orolig? Jakob och Ernst hade nog varit det perfekta paret annars. Gå runt och fixa/bygga lite olika hus.

På tal om middagslur, hur sover era bebisar om dagarna/nätterna? Har ni rutiner? När fick ni rutiner?

Det är inte förrän nu, vid 3 månader som vi fått in lite rutiner på Eira. Vi har ju i veckan börjat försöka lägga Eira runt 19-20, dels för att hon är trött vid den tiden och annars blir övertrött och gnällig sen dels att jag och Jakob behöver få lite egentid på kvällen innan vi själva ska sova. Jag tror att man får tänka över hur man vill ha det och sen bara bestämma sig för hur man vill göra, göra upp en liten plan liksom. Vi vill att Eira ska ha rutiner, tror barn blir trygga av det. Sen självklart är man iväg, som igår så kan man rucka lite på rutinerna 🙂

Eira har innan varit vaken tills vi gått och lagt oss runt 23..Men nu känner vi att Eira är lite mer redo att få in rutiner. Första gången vi testade försökte Jakob i 2 timmar, hon skrek och skrek (Jakob lämnade aldrig Eira utan låg jämte henne och sjöng, men det gick inte). Andra kvällen tog det en timme, tredje 30 minuter och nu tar den 20 minuter..Går alltså lättare och lättare för varje gång.

Vi tänker att vi testar nu lite, börjar mjukstarta lite sen vid 4 månader tänkte vi att då borde det sitta. DÅ är nästa steg: få henne att sova i egen säng. Funkar det är det inte hela världen, jag sover helt ok med henne i sängen faktiskt.

såhär ser Eiras rutiner ut just nu: Vaknar mellan klockan 8-9..går upp ammar, vi leker lite och gosar i några timmar sen vid 11-12 ammar jag sen går vi en promenad och hon somnar och sover i ca 3 timmar. Vaknar runt 15, ammar och sen leker vi och myser fram tills klockan 19 (hon kan ha slumrat till 20 minuter innan). Vid 19 blir det pyjamas och ny blöja sen leker vi lite i gymmet. Jag ammar i soffan och sen går Jakob in och nattar Eira. Funkar bra för oss 🙂 Eira behöver verkligen sina sovstunder, hon orkar vara vaken 2-3 timmar sen blir hon gnällig. 

BERÄTTA! Hur gör NI ?

En nyvaken isbjörn 

12226408_10153881751231006_206836569_n 12243950_10153881751291006_1368260350_n 12834525_10153881751271006_1242322395_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Åh vad söt hon är, gosunge 🙂
    Vilka underbara rutiner, du får lära mig sen hur man får in dem, låter som ett perfekt upplägg i mina ögon 🙂
    Jag som har så mycket erfarenhet 😉 haha

    1. fridaasp

      Haha jadu, jag har nollkoll heller….Men det verkar funka helt OK..Jag har inte heller någon erfarenhet, men kommer ju ha lite tills det är dags för dig:)

  2. Emma

    Nu har jag en stor tjej också på 3,5 år som ”stör” rutinerna en del men iaf, sonen är som Eira. Vaknar runt 7-8 (blir väckt av storasyster!), ammar, sover lite (ofta vid lämning på förskolan), ammar, sover ett längre pass ute, ammar, sover lite (ofta vid hämtning på förskolan), ammar, sover lite till, ammar, sover för natten vid 20-tiden. Somnar lätt för natten, pappan söver i egen säng (vagga i vårt sovrum), det har vi börjat med nu. Söver ibland med bröstet på dagen för extra mys och sömn. Behöver bli sövd ibland om han är gnällig. Han vaknar 1-2 gånger på natten för mat. Tycker både ni och vi har rimliga rutiner för en bebis på 3 månader, väldigt bra! Sen ändras det alltid lite eftersom men rutiner och egentiden på kvällen är så viktigt enligt mig.

    1. fridaasp

      Åh mysigt med en stor tjej! Är det stor skillnad på att ett och två barn? Eller är det lättare? HOPPAS LÄTTARE…hehe. Ja egentid MÅSTE jag ha, annars går jag under. kram!

  3. Mathilda

    Söt hon är!! Vi har inte riktigt satt rutiner under dagen för allt bero på vad vi gör, vi har sitt delen nu i vagnen för hon är så pigg och är med hela tiden så det är stor skillnad på hur hon sover på dagarna nu än hur det var förr Men på kvällen somna hon alltid runt 19-20 också då Matar vi henne sen lägger henne i sin säng och så bruka hon somna där själv om vi bara låter henne vara lite själv, men på morgonen bruka hon vakna vid ca:7 Men jag tro om nån månad sover dom säkert bara 1-2 pass om dagen

    1. fridaasp

      Nee det beror på vad vi gör med under dagen! 🙂 Vad skönt! Ja det ändras nog snart..känns som det går väldigt fort i deras utveckling, hinner knappt med haha.