Frida Asp

Medan han lever

Elaine Eksvärd har precis skrivit en bok om sig barndom som kommer ut nu i dagarna ”medan han lever” heter boken. Den handlar om hur hennes pappa utsatte henne för övergrepp när hon var pytteliten. Hon skriver också hur det hade kunnat stoppats ifall personal och andra vuxna omkring henne hade varit på lästa, och upplysta om hur det sker och hur man kan se tecken hos barn som blir utsatta. Jag har inte läst boken, bara hört om den men ska genast gå och köpa den.

Jag blir SÅ illa till mods. Tänk att det sker bland förskolan, flera gånger per år..& det lär vara ännu fler som är utsatta men inte vågar, eller ens KAN säga att det sker, eller kanske inte vet att det blir utsatta. Jag börjar typ gråta av tanken på att någon skulle röra Eira. Ta ifrån henne hennes kropp som bebis.

DÄRFÖR ska vi lära Eira redan från början, vad hennes kropp är,att den bara är hennes. Att aldrig tvinga henne att gå fram och pussa någon eller ge någon en kram om hon inte vill, det ska vara HENNES val. Jag tänker aldrig låta någon som jag inte känner väl få byta blöja på henne eller natta henne. När hon börjar på förskolan ska jag säga att endast ordinarie personal får göra blöjbyten och dylikt, och om det ska vara någon vikare ska de alltid kolla brottsregistret.

blir såååååå arg när jag tänker på det.

alltid vid din sida.

12386593_10153683723731006_1962817723_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. L

    Vikarier måste alltid lämna ett utdrag från brottsregistret 🙂 Sen kan det nog vara svårt att begära att ordinarie personal bara får byta.