Frida Asp

DET HÄR MED SÖMN..

Jag hör från andra föräldrar att deras bebisar sov hela nätter från det att dom föddes. HELA NÄTTER(!!!) Att det kan vara så olika från bebis till bebis? Eira vaknar 2-3 gånger per natt och för mig är det helt OK, hon får mat och somnar om och i de flesta fall sover jag med när jag ger mat. Men vissa nätter, som i natt när vi kom i säng sent och hon bökar runt och sen vill upp 7.00 önskar jag att Eira också ville sova hela nätter. & jag är en person som kan glädjas med andra, men när man får höra av varenda förälder att deras bebisar sover hela.nätter…Det tär på psyket haha. Kunde varit värre, Eira kunde haft kolik och SKRIKIT konstant. Men äh, sova kan man ju göra när man blir gammal. En av alla fördelar med att få barn när man är ung, man klarar mycket!

Hur som, drog på oss jackorna och la Eira i vagnen och drog på en podd. Just nu lyssnar jag på Jennie Hammar ”veckans bläcka” eller ”tvillingpodden”

I sin Stokke vagn somnar hon ALLTID i. Är så himla nöjd med vagnen. & det bästa tillvalet är ju dryckeshållaren. Ibland, speciellt på fredagar när man vill lyxa till det på promenaden köper jag med mig en kaffe. Tyvärr så kunde jag inte köpa någon idag för jag ”forgot the plånka at home” Som Ove Sundberg hade sagt. Men vad gör det när solen skiner, det lilla jag kan se för mina ögon är så svullna av trötthet. MEN det är fredag och Eira sover i sin Stokke vagn. Det är nu man ska passa på att sova? Jag prioriterar att läsa bloggar hellre än sömn tydligen..Sova gör jag när jag blir gammal!

12696513_10153790885146006_1251366319_o 12656225_10153790885156006_131267563_o 12656279_10153790886136006_419495549_o

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    S är 13mån nu och har sovit 1 hel natt sedan hon föddes! #yolo #carpediem hon vaknar i snitt 2-3ggr/natt och hat gjort hela tiden. Eller ja ett tag var det uppåt 6ggr/natt. Men annars!

  2. Nina

    Ååå min son vaknar varannan timme och ska äta! Sömnbrist deluxe…… Så frågar man andra med barn i samma ålder som bara är uppe Max 1 gång varje natt.. Suck! Haha..

  3. Emma

    Jag tänker att sova hela natten faktiskt ändå kan innebära ett par nattmål för bebisen – det beror ju på hur man definierar att sova hela natten. Om bebisen somnar om snabbt efter målen så sover den ju i princip en hel natt dessutom. Min erfarenhet är att amningen påverkas av att bebisen sover för långa pass och inte äter – produktionen minskar och det blir svårt att få maten att räcka till. Själv ställer jag därför klockan och vill mata på natten för att inte äventyra produktionen. Sen vaknar min bebis ändå med 3-5 timmars intervall för mat. Det är ju så kort tid bebisen behöver mat på natten, efter det är det ju en annan sak. Men oavsett så är det jobbigt att vakna på natten tycker jag. Väcker ofta maken för att byta blöja, hehe!

  4. A

    Min vän berätta att hennes tvillingar på 4månader sover hela nätterna, hon måste väcka dom på morgonen för att ge dom mat. Jag var så avis då min 3månaders pojk vaknar var tredje timme på natten, men däremot är hennes tvillingar riktigt griniga på dagarna medans min oftast är hur nöjd och go som helst. Så jag föredrar faktiskt att vakna lite på nätterna o ha en nöjd bebis på dagarna än en grinig! 🙂

  5. Malin

    Vår tjej vaknar också 2-3 gånger på natten om det är till någon tröst 🙂 Vi får hoppas dem är snäll och sover hela nätter när de blir lite äldre 😀

  6. Frida

    Dom som sover hela nätter nu blir huliganer sen, trust me! Våra barn kommer sova hela nätter sen resten av livet, det tror jag på 🙂 det finns hopp kompis! PS. Dra med oss på fredagspromme nästa gång!

  7. Jenny

    Hej !
    Jag heter Jenny och jobbar som webbredaktör och bloggcoach på Finest.se. Skulle vilja komma i kontakt med dig så släng gärna iväg ett mejl till mig när du ser detta 🙂