Frida Asp

BVC

Nyss hemkomna från BVC+Promenad+Shopping med el padre (Eiras pappa alltså)

Hur gick det hos BVC då? Jodå, hon kunde känna på Eiras mage att den var lite spänd och att hon antagligen hade lite magont som störde hennes humör. Fick tipset att äta mjölkfritt för att se om magen blir bättre…Alltså INGEN MJÖLK=ingen CHOKLAD!!! Eira är den enda personen som kan få mig att sluta äta choklad. Hon sa även att jag borde hälla i olja i maten så jag inte går ner för mycket i vikt, men jag får gärna gå ner några kilon till så att jag kan få på mig mina gamla kläder!

Hon hade gått upp 500(!)gram också och ligger nu ÖVER sin viktkurva, men ligger lite under på längden..kort och tjöck med andra ord. Så mat har jag ju, ändå trivs jag inte med amningen, och hålla på att inte få äta vad jag vill gör saken inte bättre. Försöker ju leva på som vanligt men det går tydligen inte så bra när man ammar. Saknar att min kropp är MIN kropp. Min kropp har varit Eiras i 9 månader och nu med amningen blir ju kroppen hennes. Jag får se hur länge jag orkar, delmålet är 3 månader ialf, då ska tydligen amningen börja kännas MAGISK…. Efter BVC tog jag en promenad och sen mötte vi upp Jakob och shoppade en söt outfit till Tjorven på NoaNoa. Men den passar när hon är 3 månader så får vänta lite 🙂

Får se om det är mjölken som ställer till det för henne eller om det helt enkelt är så att hennes lilla mage fortfarande inte kommit igång. Har ni testat att äta mjölkfritt? Fungerade det? 

Goa chipstuttar har hon ialf 🙂

12545727_10153753475836006_673507550_o

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Jag har ätit mjölkfritt (och äggfritt!!!) sedan i september pga allergisk bebis som jag ammar… Han reagerar med eksem och nässelutslag. Trodde aldrig jag skulle orka såhär länge, men nu går det hur bra som helst! Nu har vi verkligen kommit in i det. Det enda jag saknar är ostmackor… Annars använder vi mycket Oatly, som ngn mer tipsade om. Vissa märken av mörk choklad går bra!! 🙂 Det finns mycket man kan laga ändå. Det svåraste är när man äter/fikar ute eller hemma hos folk. Dock är alla väldigt hjälpsammapå fik och på flera ställen har de haft bullar och chokladbollar bakade på vegetabiliskt mjölkfritt margarin och havredryck! 🙂 thaimat brukar gå bra med 🙂 Man kan göra kalla såser av Oatly créme fraiche och ha till kött, kyckling, fisk osv. Potatisgratäng på havregrädde blir super (lite synd utan ost men det funkar).
    Du är inte ensam om detta iaf, verkar vara jättevanligt nuförtiden… Lycka till 🙂

    1. fridaasp

      Det kör vi med på, men för oss har det inte gjort så stor skillnad tyvärr…. MEN skam den som ger sig! 🙂

  2. Jojjo

    Hade också krånglade amning och liten kille med svår mage, enligt BVC behövde hans mage lite tid på sig för att komma igång, samt att han fick dåligt grepp och drog in luft. Jobbigt jobbigt! Det exakt tre månader sedan kom lillens mage igång och amningen blev – just det – magisk! Mjölken blev lugnare och han mättare och så åt han med längre mellanrum och då blev amningen mer effektiv. Liksom käka käka käka klar! Dessutom så blev greppet bättre i och med att han blev större och starkare. Så för mig var det som att vända till ett nytt blad när lillen blivit tre månader! Så här i efterhand är jag glad jag höll ut, men jag tyckte de tre första månaderna av amning var rent blääää! Lycka till och gör det som du känner är bäst för er!

    1. fridaasp

      Gud vad skönt att höra! En sådan här kommentar som får mig att ialf försöka tills hon är tre månader! 🙂 Försvann magontet vid 3 månader också?

      1. Jojjo

        Japp magontet försvann också där omkring. Körde också mjölkfritt när lillen var 8-9 veckor, men han var inte allergisk. Omogna tarmar sa de på BVC. Livet före och efter tre månader helt enkelt 🙂

  3. Isabelle

    Hej!
    Tänkte bara dela med mig av lite amningspepp. Min lilla gosse har alltid bara velat liggamma, vilket givetvis har ställt till det lite bär vi varit ute men vi har också lärt oss 1. Det finns visningsängar lite varstans, Ikea exempelvis. Provrum fungerar också bra när allt annat är intressant. Amning har för mig känts självklart men väldigt jobbigt, knippligt liksom samtidigt som det är väldigt mysigt och bekvämt att alltid ha mat med sig. Jag har aldrig fått till en amningsställning som är bekväm och gosse är alltid vrålarg ala geting innan vi ens börjat men tillslut går det ändå. Nu är han sex månader och det flyter ändå på bra 🙂 gosse har även haft ett hejdundrans humör (några kanske skulle sagt magen) jag tror det ligger i hans natur 😉
    Ni har iallafall en väldigt söt tjej! Gör det som känns bäst, en sak jag lärt mig är att all ”ser alltid så lätt ut för andra” men är faktiskt inte det 🙂

    1. fridaasp

      Tack för peppen! 🙂 För min del blir jag inte superledsen om jag väljer bort amningen, tycker ersättning funkar lika bra:) Men vill ändå ge det en ärlig chans och ha liiite tålamod med det. Ger det 4 månader! 🙂 Kram!

  4. Lollo

    Hej!
    Jag åt mjölkfritt i cirka två månader, det finns ett bra utbud faktiskt! Ett märke som heter oatly har massor av saker som kan ersätta mjölken! Det finns även mjölkfri choklad (dock inte så god tyvärr) sen är Olws grillchips mjölkfria (dock reagerade min känselfia på dem också, löken antagligen) sen Frödinges kladdkaka kan innehålla spår av mjölk, den åt jag lite av 😉 sen bakade jag lite själv med mjölkfritt smör när chokladsuget blev för stort! Och jag droppade cirka 10 pannor i vikt… Men det var iofs välkommet 😉

    1. fridaasp

      Åh tack för tipsen! Åt du mjölkfritt för att testa om det var magen för din lille? Hjälpte det? Slutar magontet efter 3 månader? (om din lille är över 3 månader). Man tycker ju så synd om dom när dom kämpar med magen. Åh blev peppad ialf när man får höra att kilona droppar..:) Hoppas! Jag har så dålig karaktär bara men nu när man gör det för sin bebis kanske man orkar hålla ut! 🙂 kram!

      1. Lollo

        Precis! Jag skulle testa 14 dagar för att se och det blev skillnad (hon skrek typ hela dagarna i sex veckor.. Inte kul..) och det blev så mkt bättre. Efter nån vecka utan MP var hon nöjd mest hela tiden, skrek sällan, bajsade helt själv (vi fick hjälpa henne att bajsa var tredje dag innan) Men jag valde då att fasa ut amningen och introducerade mjölkfri-ersättning. Just för att det är mjölk i allt och jag upplevde en stress av att ständigt dubbelkolla innehåll och råka göra fel!

        Idag är hon sex månader lite drygt och är världens matvrak äter allt hon får och vi kör fortfarande på mjölkfritt men ska snart provocera och se om allergin växt bort. Hoppas hoppas!

        Hoppas verkligen det löser sig för er lilla snart! Kämpigt med små magar, vem hade ana att magar och tarmar kan vara så knöliga att få igång
        Kram