Frida Asp

SVAR PÅ LITE FRÅGOR

Fick en bra kommentar som innehöll lite frågor som jag tänkte försöka svara på!

Jag gillar att läsa om dina tankar som nybliven mamma. Gärna lite tips kring produkter du märker att ni ej kan va utan och sånt som vart onödigt att köpa och olika sätt som funkar för lilla E (sov/mat osv). Lite vad ni gör om dagarna. Hur förväntningarna på att få barn motsvaras nu när ni har henne mm. Är själv gravid så därav det känns så spännande att få höra om det. Lite tips på kläder du använder mycket kanske osv. Tycker du kan fortsätta som du gör lycka till med allt

Mina tankar som nybliven mamma….Går nog inte riktigt att skriva ner med en mening. Man växlar från ren lycka till oro på två sekunder. Man vill inte hon ska vara ledsen en sekund. Gör man rätt? Tusen frågor varje dag! Kärlek på en helt ny nivå! Jag var chockad över alla känslor som kom över en, första dagarna grät jag VARJE kväll. Jag kände mig otillräcklig, hur ska JAG kunna ge henne allt? Dessa tankar + hormoner…jisses! 

Produkter som vi ej kan vara utan..hmm..blöjor (daah) och sådana väsentliga saker såklart, men det som vi känt varit BRA är vagnen, bilbarnstolen (den kan vi koppla på vagnen) Blöjhinken är bra, ingen doft och får plats med många blöjor..vilket är bra då E bajsar cirka 300 gånger per dag. TYP! Saker som vi hade klarat oss utan: spjälsäng..hon har inte sovit där en natt och kommer nog inte göra det på några månader. Babynestet gillar hon INTE. Men detta är inviduellt, din bebis kanske älskar att ligga där. Tips på produkter du INTE ska använda: våtservetter. Nu kör vi olja INGET vatten och torkar bort med en mjuk kompress. 

Mat för Eira= hennes liv! Hon vill gärna äta mycket och ofta (vi ammar) Vilket var lite jobbigt helt ärligt i början, jag var inte beredd på hur mycket tid amningen tog. Så ska du amma LÄS PÅ! och ställ in dig på att sitta i soffan de första veckorna..Det är NU jag börjar få liiite rutin på det. Sen vill Eira gärna ligga vid bröstet och sova, din bebis kanske inte har samma närhetsbehov som E. & sovningen för E…ja vi hade ju tanke på att hon skulle sova ensam i sitt babynest eller säng..men ICKE. E ville sova jämte oss, och jag känner att hon är så liten att hon behöver närheten. Jag skulle aldrig klara av att låta henne ligga och skrika i sin säng. Spädbarn skriker av en anledning, dom behöver närheten. Sova i egen säng kan vi ta om några månader när hon faktiskt förstår lite mer och kan få rutiner. 

LYCKA TILL! Du har en fantastisk tid med mycket olika känslor och man lär sig nya saker hela tiden. 🙂

12476209_10153721222986006_69117830_n 12483517_10153721222726006_1807186721_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.