Frida M Thornberg

Badrum

Nu ska jag allt visa er lite pics från vårt stora badrum! Och ni får helt enkelt har överseende med att det inte är helt klart. Som att innerdörren inte är färdigmålad. Och att handtagen på kommoden inte är klara. Och lite annat.

Men hej vad svårt det var att återge färgen på bild känner jag, ser ju olika ut på alla bilder. Det är inte teracottafärgat om nu någon blir orolig… Det är härligt sandfärgat, ett matt kakel som är lite sådär kalkigt, ungefär som betong, men sandfärgad om ni förstår!

Badrum1

Vi ville ha ett riktigt ”hotellbadrum”. Ett stort lyxigt med extrastort inkaklat badkar, inkaklade speglar, stort lyxigt dubbelhandfat, vit mjuk fluffig frotté, infällda högtalare i taket och härliga produkter.

Badrum2

Badrum3

Badrum4
Tvättställsblandare Hafa. Tvål och handcreme Byredo.

Badrum5

Dubbelhandtatet kommer från italienska Catalano. En alldeles för dyr historia, men det är faktiskt det snyggaste handfat jag sett, men det är svårt att återge helt på bild. Så fint porslin och så rakt och stilrent som vi ville ha det. Kommoden är platsbyggd under och handtagen är inte helt klara som sagt.

Badrum6
Soptunna och toaborse VIPP.

Badrum7
Sedan måste man ju ha plats med tvättpelare också. Men vi ville inte att det skulle kännas som man ligger och badar i en tvättstuga… Så på sidan om tvättpelaren murade vi upp en vägg, så det skärmas av och det blev super.

Badrum8
En stående helfigursspegel är inkaklad i en nisch och ger verkligen karaktär till badrummet och får det att kännas mycket större än sina 7 kvm.

Badrum9

Handdukstork från Dryson med svängbara armar. Fick tipset av en vän som säger att det är helt fantastiskt för att snabbt torka blöta små overaller och annat på vintern. Handdukar från Ralph Lauren. Doftljust och rumsspray Byredo.

Vi är verkligen så himla nöjda! Det blev precis så där avkopplande och härligt som ett ”hotellbadrum” ska vara. Extra kul är att detta badrum överraskar lite i vår lägenhet. Det andra badrummet är vitt, betong och lite svart – och precis ett sånt badrum man förväntar sig i denna lägenhet. Men detta är lite mjukare på nåt sätt – och det är härligt!

Nu ska jag nog smita in där och sminka av mig. Spenderar gärna tid där nu och lyssnar på lite skön musik och njuter av en egen stund. Till och med tvätta är lite småhärligt… God natt!

Update: till er som hört av er med frågor om vad kaklet heter. Det kommer från Konradssons Kakel i Bromma. Det på väggen och inkaklade badkaret är samma, men olika storlekar och heter ”Cement Ivory beige”. Det på golvet heter ”Marte Bronzetto Beige”. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Tusen tack för all fin inspiration! Båda badrummen är jättefina:) Har själv googlat hur mycket som helst på badrum och är så glad att jag fann din sida.

    Vi är själva mitt uppe i att bygga nytt och ska kakla två badrum , Ville höra gällande det lilla badrummet vad är det för kakelplattor ni har på vägg ( stora grå) och klinkers på golvet (grå) ? Stort tack på förhand:)

    1. frida

      Tack! De heter Concrete och är inköpta på Kakelspecialisten i Stockholm. Det är samma på golvet, bara mindre stl!

  2. Ida

    Superfint badrum! En liten konstig fråga kanske men jag undrar hur ni har gjort med hyllan ovanför tvättpelaren. Vilket material är den i ochbhur är den uppsatt?
    Tack för en underbar blogg!

    1. frida

      Hej ida!
      Tack snälla!
      Hyllan är byggd av MDF-skivor som sedan är spacklade och målade för fin yta. Det är liksom två MDF-skivor och de sitter fast mellan dem, så det behövs inga konsoller eller så. Förstår du hur jag menar…? inte så bra på att förklara känner jag… kram

  3. Sandra

    Hej Frida,
    Va snyggt det blev! Är det här badrummet i hallen? Eller det längst in? Så himla fina val.
    Jag måste fråga angående golvet hur vi ska göra. När vi gjorde våra golv vita så är det nu typ för mjukt, det blir så hackigt och mycket fläckar som stannar. Vi ska nog göra om det innan vi flyttar hem till Sverige igen för jag kände att det alltid var smutsigt hemma trots att jag städade mer än någonsin. Vet du om era hantverkare också använder en speciell färg eller om man typ kan lacka golvet vitt? Så det blir en hårdare yta…? Ni har fått det supersnyggt. Kul!! Kram Sandra

    1. frida

      Hej Sandra!
      Tack snälla du. Ja det är badrummet i hallen!
      Vi har endast använt kvistlack (3 varv), grundfärg och sedan Alcro Entré golvfärg i blank. Just att vi valt blankt gör att ytan blir lite hårdare, men det är ju inte som ett lack. Vi har inte haft större problem med hack eller att det känns mjukt. Tycker att det blir väldigt smutsigt i köket, men annars tycker jag faktiskt inte alls att det är nån fara.
      Hoppas ni trivs bra i SF! Vilken spännande resa ni gör!

      Kram

  4. karin

    snyggt!
    har för mig att du bodde på ngt hotell i paris som du tyckte var härligt, minns du vad det hette? vore toppen med tips!

  5. Inger

    Så fint Frida! Ni har verkligen lyckats fånga den lyxiga hotellkänslan. Blir så inspirerad av erat fina hem.
    Trevlig helg!
    Inger

  6. sofia

    Hej.
    Måste ju säga WOW om ditt nya badrum. Så fint och smakfullt, i det badkaret hade gärna jag tagit mig ett dopp…
    /Sofia