När det inte fungerar längre – Frank & Jag
Frank & Jag - weddingplanner, mamma & fru

Frank & Jag

När det inte fungerar längre

Frank har blivit otroligt kinkig när det kommer till maten. Han vill bara amma korta perioder, högst 10 min och sen slänger han tillbaka huvudet och skriker i korta stötar. Uäh! … Uäh! … Uäh!
Och nej, han är inte mätt (vi snackar om en stor bebis med ännu större aptit). Han vill ha mer, men inte från bröstet för då tar han i och skriker tills han blir röd i ansiktet. Då är det bara att springa ut till köket och hämta ersättning eller bröstmjölk och värma.

Jag vet inte om jag har gjort fel som gett honom nappflaskan stundvis. Jag har väldigt svårt för att amma “in public”. Det kan gå an på föräldragrupperna eller inne på BVC där det ändå känns som en “naturlig miljö” att amma på, men då måste jag ha lugn och ro runt omkring.
Därför har jag ALLTID med mig en flaska bröstmjölk eller ersättning just ifall vi är någonstans där han kan tänkas bli hungrig men jag varken vill eller kan slänga fram bröstet.

Hur som helst så verkar Frank ha anammat det där, för nu börjar han skrika nästan direkt när det ska ammas. Känns så tråkigt, jag vill ju fortsätta amma. Har inte gett upp än, men jag tror tyvärr inte att det blir bättre. Blir dessutom dubbelt så mycket arbete för mig eftersom jag måste pumpa ur brösten efter att han fått flaskan. Och missar man att pumpa blir brösten jobbigt spända och läcker.

Finns det något man kan göra? Kontakta amningscentralen på Danderyds sjukhus? Känns dock meningslöst, dom kan ju inte tvinga honom tillbaka till bröstet nu när han upptäckt hur mycket bekvämare och fortare det går att få mat ur en flaska.

flaska1

Självklart håller han inte i flaskan själv när han äter, nu råkade han bara lägga båda händerna så bra där att jag kunde ta ett foto lite snabbt…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Frank & Jag - weddingplanner, mamma & fru

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.