Mini Maestros – En hyllning till barns stora förmåga – Frank & Jag

Frank & Jag

Mini Maestros – En hyllning till barns stora förmåga

folksam-mini-maestros

Är det möjligt att på bara 5 veckor lära en grupp förskolebarn, som aldrig spelat piano tidigare, att framföra ett klassiskt stycke på en konsertscen? I folksams nya projekt Mini Maestros tar en barngrupp från förskolan Klara i Stockholm sig an uppgiften. Tillsammans med dirigenten och tonsättaren Jan Risberg, musikpedagoger och förskollärare ger sig barnen ut på ett stort musikaliskt äventyr. Ett äventyr som präglas av lust och glädje samt tron på barns stora förmåga.

Längs vägen ordnas musikaliska utflykter till Kungliga Operan, klassisk konsert med stor symfoniorkester och musikstund med bröderna Lindgren. Och efter fem mycket intensiva, tålamodskrävande och inspirerande veckor är barnen redo att ge sitt livs konsert. Under samlingar görs enkla rytmikövningar och man arbetar med taktövningar för att få barnen att tänka och känns rytmen i stycket. Med färgkoder, klanglådor och pedagogiska ramsor tar man succesivt små steg framåt.

Mini Maestros är en hyllning till barns stora kreativitet och en skildring av att barn klarar långt mer än vad man tror. Varje del av projektet, från de första trevande tangenttryckningarna, till framförandet av stycket på konserscenen har dokumenterats. Det resulterar i ett antal filmer, från reklamfilmer i TV till en längre dokumentär redogörelse av hela den musikaliska resan. En fantastisk musikalisk resa som man blir alldeles glad över att se!

Detta är ett sponsrat inlägg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Förskolemamman

    Hur i hela världen lyckades du få in videon i inlägget? Jag har försökt med allt utan resultat 🙁