Frank & Jag

Kongju i Bangkok

Jag måste faktiskt tipsa om en fantastisk koreansk restaurang i Bangkok som heter Kongju. Det kanske låter konstigt att jag tipsar just om en koreansk restaurang, men genuin och god thaimat kan man hitta överallt i Thailand och det här var något av det bästa jag ätit! Och det kanske inte är så konstigt, restaurangen har vunnit priser som ”Världens bästa hotellrestaurang” i sin kategori och framröstad som Bangkoks bästa koreanska restaurang 13 år i rad.

Klicka på bild för källa

Restaurangen ligger i hotellet Pathumwan Princess som vi bodde på när vi var i Bangkok.

DSC_0804

Vi hade ingen aning om vad vi gav oss in på, men vi gillade konceptet att grilla på bordet och valde en bbq-meny ”All you can eat”. Vi blev dock lite förvånade när servitriserna började ställa fram små tallrikar och skålar med lite allt möjligt.

DSC_0805

Vi trodde att dom hade missförstått oss eller att vi hade pekat på något annat i menyn (typ koreansk tapas!) och åt upp allt och kände oss rätt mätta. DSC_0806

Men det visade sig att smårätterna bara var början för sedan ställde dom fram två sorters fisk, revbensspjäll, fläsk, biff, kyckling, bläckfisk… Ja, jag har säkert glömt något!

DSC_0807

Och allt fick vi grilla själv över en kolgrill mitt i bordet!

DSC_0808

Roligt och annorlunda koncept!

DSC_0809

Det visade sig även att när ett fat med kött/fisk tog slut så fick man ett nytt fat! Vi orkade dock inte det, det tog verkligen emot att få i oss allt. Men suveränt om man är ett större sällskap!

DSC_0810

Till det fick vi färska grönsaker, vitlöksris (kommer aldrig kunna äta vanligt ris igen!) och flera goda såser… Godaste jag ätit!

DSC_0819

Och som vanligt så fanns det alltid någon som passade upp Frank!

DSC_0820

Och precis när vi kände oss sprickfärdiga och ville ta in notan så kom dom med en varsin efterrätt till oss båda! Man vill ju inte vara oartig, så det var bara att äta upp den med… Det var en fruktpunch, påminde lite om ett sött fruktte.


Klicka på bild för källa

Så om ni är i Bangkok och vill testa något annorlunda: besök Kongju Korean Restaurant! Hotellets hemsida hittar ni HÄR om ni vill läsa mer!

Och för er som inte har möjlighet att åka enda till Bangkok så finns det en koreansk restaurang i Stockholm med liknande koncept,
den heter Nam Kang!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.