Hur mycket mat behövs för en månad utomlands? – Frank & Jag

Frank & Jag

Hur mycket mat behövs för en månad utomlands?

Nu när vi håller på att packa för fullt så har ju faktiskt en av resväskorna blivit ”matväska” för Frank. Faktiskt hela 30kg barnmatsburkar, mellis, gröt, ersättning och klämmisar har vi lyckats packa ner. Och hur har vi egentligen tänkt nu? När jag la upp bilden nedan på instagram igår så var det många som ifrågasatte ’varför?’, ’kan han inte äta vanlig mat?’ och ’räcker det där?’, så jag tänkte skriva lite om hur just vår resa kommer se ut!

semper barnmat

Frank äter ju vanlig mat, så när vi är på restaurang kan man ju oftast beställa in små barnportioner med exempelvis köttbullar, spaghetti, lasagne, kycklingbitar.. Ja, dom flesta restauranger brukar ha någon barnrätt. Men den här gången har vi hyrt ett hus och då är det ganska bekvämt att ha mat om vi bara vill vara hemma, om det krisar, vi är på stranden eller Frank helt enkelt inte vill ha det som serveras på restaurangen.

Vi kommer bo på ett ställe som heter Huay Yang, vilket är en liten fiskeby. Där finns det inte så stort utbud av mataffärer och om vi väl hittar en butik med barnmat så har vi ingen som helst aning om vad det är eller den innehåller. Innehållsförteckningen är på thailändska vilket vi inte hanterar så väl, haha. Dessutom är det väääldigt mycket tillsatt socker i barnmaten utomlands. Jag är ju superpetig med vad som ges till Frank.

ella's kitchen

Men som tur är kommer vi ju inte behöva ta med oss 30 kg tillbaka hem! Allting kommer ju succesivt gå åt, och det som inte går åt får vi nog lämna kvar eller lämna på något av de många barnhem som finns. Det innebär ju att vi kommer ha mer plats för shopping! :]

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.