Frank & Jag

Fifty Shades of Shit

Medan resten av mina mammakompisar gett upp hoppet om att ta sig till barnvagnsbio med sina barn, så beslöt jag mig faktiskt att gå dit efter dagens träning på Sats. Frank brukar ju vara helt slut efter en timme på MiniSats så det skulle nog gå bra.

Idag visade dom Fifty Shades of Grey, och jag var inte direkt den enda mamman som hade valt att gå på barnvagnsbio just idag. Det var mycket tissel, tassel och konversationer såsom ”det är tur att barnen inte förstår något av det som visas, hihi!”.

Det känns lite som att jag är sist i världen med att läsa böckerna… Jag har rättare sagt inte läst någon av dom trots pushningar av både kända och okända vänner som höjer boken till skyarna. Bara sedan i torsdags då filmen hade galapremiär i Sverige så har jag nog sett så gott som alla mina tjejkompisar statusuppdatera om att dom vart och sett filmen.

Ännu en gång; jag är sist med allt.

Hur som helst så gick det kanonbra att gå och se på film med Franken idag. Han somnade efter 15 min i mitt knä, sov igenom pausen och vaknade när det var 20 minuter kvar och satt då och lekte med sin traktor.

Men, till filmen. Kan dom inte döpa om den till 50 Shades of Shit? För det var ju i princip vad det var. Jag kan verkligen inte förstå allt ståhej runt denna film, det borde snarare vara en varningsflagg på den? Och då menar jag inte pga allt könshår som zoomas in på bioduken, för hey… Alla vet ju vad filmen går ut på… 

Jag kan förstå att tjejer älskar denna film, för det är trots allt lite av en askungesaga där fattig student möter snygg miljardär, åker helikopter på första dejten, får lyxbilar, designerkläder och andra dyra prylar… Och det är klart, vem skulle inte vilja leva ett sådant liv?

Men sen har vi även den delen där hon tvingas till saker hon inte vill, blir slagen, är olycklig, blir stalkad och beordras äta och dricka efter ett speciellt kontrakt. För att nämna lite av handlingen. Om man nu är ett fan av BDSM så vill man väl göra det med någon som också njuter av det, inte någon ligger på sängen och gråter efteråt? Man behöver inte direkt vara psykolog för att inse att killen har deep issues.

Det var så många gånger under filmen som jag bara ville trycka upp en skämskudde i ansiktet. Som sagt, jag har inte läst böckerna. Och vad vet jag? Hon kanske börjar älska det så småningom och den andra och tredje filmen kanske ger storyn en helt ny handling. Men av första filmen att döma så blir det en rådiss av mig.

fiftyshades

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.