Förskolemamman

En smärtsam förändring

IMG_2229 (2)

Jag frågar mig själv om jag någonsin kommer att kunna acceptera att mina barn utvecklas och blir äldre för varje dag som går, om jag någonsin kommer känna mig redo att låta sonen pröva sina vingar på egenhand. Den stora förändring han genomgått den sista tiden är oerhört smärtsam vissa stunder, en förändring där han blivit alltmer självständigt och medvetet väljer hur han ska spendera sin lediga tid. En tid då jag som förälder oftare väljs bort vilket kan kännas smärtsamt. Dagar då jag sett fram emot tid tillsammans i hemmets lugna vrå när han  hellre vill umgås med sina vänner. Jag saknar våra stunder tillsammans och har svårt att acceptera hans märkbara självständighet där jag inte längre har en lika central roll i hans liv. Det pågår en ständig kamp inom mig där en del av mig vill tvinga honom att vara hemma, hålla fast vid den tiden vi har tillsammans innan det är för sent, samtidigt som en del av mig vill uppmuntra honom att utveckla den självständighet han nu börjat känna och ge honom möjlighet att pröva sina vingar. Jag saknar honom något ofattbart och frågar mig själv om jag någonsin kommer kunna acceptera den förändring han genomgår, en naturlig men smärtsam förändring som egentligen bara är början.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.