Förskolemamman

Utmana sin rädsla

IMG_1148.JPG

Som förälder kan man ofta uppleva en oro kring sina barns välbefinnande och deras förmåga att hantera sina motgångar. Ibland är det extra svårt att vara den stöttande, uppmuntrande föräldern som vägleder sina barn på bästa möjliga sätt. Vara den som kravlöst uppmuntrar och stöttar utan att barnet upplever en negativ press.
När barnet till slut kommer till den där punkten då man som förälder inser att de äntligen, efter år av försök, övervunnit sin rädsla och tagit ett enormt kliv i sin utveckling infinner sig en enorm lycka och stolthet. Häromdagen fick jag möjlighet att se den tidigare vattenrädda sonen om och om igen dyka från kanten och leka omkring i vattnet som om rädslan aldrig funnits där. Med tårar i ögonen insåg jag att han tagit sig förbi ett av sina största hinder och äntligen kommit över sin rädsla för vatten. Hans mod och vilja att försöka gör mig oerhört stolt över att vara hans förälder.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.