Förskolemamman

Stegen

IMG_1147.JPGDet går just nu åt väldigt mycket tid och planering till det ”tema” som jag snart ska påbörja tillsammans med barnen. Ett ”tema” som kräver mycket av mig som förskollärare då upplägget skiljer sig en hel del från mitt tidigare sätt att arbeta. Jag har erfarenhet av att själv planera och genomföra olika teman med barnen, att under tidens gång komma på lämpliga aktiviteter och ta det lite som det kommer utifrån de mål vi vill uppnå. Vårt kommande ”tema” stegen är ett färdigplanerat koncept med vägledning, planerade aktiviteter och samlingar. Det är en viss trygghet att sitta med en bok där det mesta redan är ”klart” men samtidigt krävs det enormt mycket förberedelse för att få det att flyta när man inte kan improvisera i samma utsträckning som tidigare. Jag har tidigare haft ett tydligt syfte och mål med exempelvis en samling som jag sedan improviserat utifrån, nu blir det mer att lära sig ett manus vilket i sig kan vara väldigt utmanande. Det ska bli mycket intressant att se hur barnen reagerar på allt det som komma skall och förhoppningsvis får vi många lärorika stunder tillsammans.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michaela

  Hej!

  Jag är en 23-årig student som är väldigt förvirrad just nu. Pluggar till lågstadielärare med inriktning f-3, men känner mig osäker på mitt framtida yrkesval och funderar på att byta bana till förskollärare…

  Vad tycker du om ditt yrke? Skulle du rekommendera det? För- och nackdelar?

  Tack på förhand!

  1. Förskolemamman

   Hej. Det är svårt att säga om jag skulle rekommendera det då mycket handlar om vad man som person är ute efter. En del säger att ser för de är ett kall i livet men för mig har det mest varit ett intressant val av yrke. Mitt tips är att du kan se om du får möjlighet att spendera någon vfu ute på en förskola så får du chans att känna på det och bilda en egen uppfattning. Det skiljer sig mycket från skolans värld. Lycka till!