Förskolemamman

Om att hitta sin egna inspiration

MG_7323-300x200

I våras tog jag beslutet att göra en livsstilsförändring och satsa på det viktigaste jag har i livet, min hälsa. Jag tog beslutet att göra allt jag kunde för att få ner blodtrycket och få bort de där ohälsosamma kilona som för många år sedan blev en del av min kropp. För att nå mitt mål valde jag att använda mig av LCHF och träning då jag sedan tidigare vet att jag mår som bäst, både psykiskt och fysiskt, när jag äter lågkolhydratkost samtidigt som många som äter LCHF upplevt att de med hjälp av kosten lyckats sänka sitt höga blodtryck. Min livsstilsförändring har börjat ge resultat på många olika plan, något som uppmärksammats av min omgivning. Vänner som söker inspiration vänder sig till mig för tips och råd, en mycket ovan situation då jag inte ser mig själv som någon inspirationskälla när det gäller att hitta en hälsosam livsstil.

Jag har hittat ett sätt som fungerar för mig och delar gärna med mig av tips och idéer till de som efterfrågar det, dock tror jag att den viktigaste inspirationen är den man hittar inom sig själv. Varför vill jag förändra mitt liv och vad är min drivkraft?  När jag i våras insåg att det var dags för en omedelbar förändring så grundades den mycket på den rädsla jag då kände över mitt höga blodtryck kombinerat med vetskapen om att hjärt-och kärlsjukdomar drabbat flera av mina nära släktingar. Min rädsla gav mig inspiration och motivation att ta itu med min ohälsosamma livsstil där mat varit starkt förknippat med mina känslor samtidigt som min kropp inte haft den ork jag önskat.

Jag tog redan från första dagen beslutet att den resa jag då påbörjade inte var till för någon annan än mig själv och har medvetet valt att inte göra mina egna resultat ”offentliga” eller att jämföra mig med någon annan. Hur många armhävningar jag gör i veckan, antalet kilometer jag springer eller hur många cm jag minskat kring midjan är egentligen ganska ointressant i sammanhanget då det viktigaste är att jag själv ser en förändring åt rätt håll. Jag vill inte vara en del av den träningshets som går ut på att jämföra vem som lyckats gå ner mest kg på kortast tid eller lyckas springa snabbast, vi alla har har olika förutsättningar och det viktigaste är att vi når våra egna personliga mål samt kan se att minsta lilla förändring tar oss ett steg i rätt riktning.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.