Förskolemamman

Lösningsfokuserat föräldraskap

IMG_0139.JPG

En av de viktigaste egenskaperna man utvecklar som förälder och förskollärare måste vara förmågan att tänka lösningsfokuserat. Min erfarenhet är att det sällan blir som man tänkt sig vilket resulterar i att man ständigt måste hitta nya lösningar på den situation man befinner sig i. Föräldrar måste vara den grupp människor som är bäst på tänka lösningsfokuserat vilket jag tror även visar sig inom andra yrkesområden.

Idag fick jag verkligen tänka lösningsfokuserat då sonen i sista sekund ångrade sitt val att klä ut sig till spöke (något jag kan förstå då dräkten bara var som en stor vit ”klänning”) och istället önskade förvandlas till en zombie. Inom fem minuter hade jag rotat fram den mörkaste ögonskuggan samt det vitaste pudret, klippt sönder hans kläder och tuperat hans hår. Allt detta med en snorig och gnällig lillasyster hängandes efter mig men vad gör man inte för att ens förstfödde ska få sin vilja igenom när det vankas spökfest 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.