Förskolemamman

Män i förskolan

IMG_5400

En krönika gällande de fruktansvärda övergreppen och mäns existens inom förskolan publiceras och debatten gällande mäns existens inom förskolan tänds på nytt. En del anser att samtliga män verksamma inom förskolan bör kontrolleras ytterligare eller t.om. förbjudas helt. Om nu män är så farliga för barn bör vi då inte se över den delade föräldraledigheten, dessa män är väl även en fara för sina egna barn? Innebär detta dessutom att samtliga pedagoger med snippa automatiskt är lämpade att arbeta med barn? Jag tänker tillbaka på ”Dagismonstret”, den kvinnliga pedagog som förgrep sig på 40 barn, men kan inte minnas några röster som då sa att kvinnor bör förbjudas inom förskolan.

Det behövs inte strängare kontroll av män verksamma inom förskolan, det behövs en ökad kontroll av samtliga som arbetar inom verksamheten, oavsett kön, samt rutiner gällande bland annat anlitandet av praktikanter. Det behövs högre krav på personer man låter vara delaktiga i verksamheten samt ett ifrågasättande om förskolan verkligen är en plats där i stort sett vem som helst kan få en praktikplats. Jag tror inte på kollektiv bestraffning, att automatiskt utesluta alla män ur förskolan och jag kommer aldrig tro att en person är en pedofil enbart för att han är en man.

Idag publicerade Dagens Nyheter en nyanserad och mycket läsvärd krönika inom ämnet

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.