Förskolemamman

Recension gDiapers

Vi har av millyomolly möjlighet att recensera en en av de senaste nyheterna inom tygblöjevärlden, gDiapers. gDiapers är en hybridblöja vilket gör den enklare att exempelvis växla mellan tygblöja och engångsblöja. Det är en blöja där man utifrån valet av inlägg kan få den att bli väldigt lik en vanlig engångsblöja.

En komplett gDiaper består av tre olika delar, en byxa, en pouch, samt ett inlägg.

351

Byxan, gPant, är en mjuk bomullsbyxa som andas och knäpps med kardborreband på ryggen. Placeringen av kardborrebanden är genialisk då det hålls ifrån nyfikna små bebisfingrar som gärna knäpper upp sin egen blöja 🙂 Byxan används med fördel under flera blöjbyten för att minska tvättmängden, den fungerar enbart som ett ytterskal och är skyddad av en pouch. Finns i flera olika storlekar samt i många olika färger.

361355

 

I byxan fäster man en s.k. pouch med hjälp av små knappar. Pouchen är gjort av vattentätt tyg samt hjälper till att hålla inlägget på plats. Vid blöjbytena knäpper man enkelt av pouchen med inlägget och kan på så vis  använda byxan under längre tid.

350

 

Inläggen finns i två olika material,  komposterbara engångsinlägg samt tyg. Det finns en stor fördel med engångsinläggen för de som ändå vill ha kvar upplevelsen av en engångsblöja då man enbart slänger inlägget i komposten eller soporna efter användning. Personligen föredrar jag att allt ska vara i tyg men kan se en fördel men engångsinläggen när man exempelvis är på språng och har svårare att förvara använda blöjor.

016

 

Vi är väldigt nöjda med blöjan då den har bra passform, känns smidig och verkar behaglig att ha på sig. Det är en stor fördel att man slipper byta byxa vid varje blöjbyte vilket minskar tvättmängden. När det gäller inläggen finns det fördelar med både tyg och engångsinlägg, personligen föredrar jag tyginlägg men det handlar nog främst om en smaksak. Jag kan dock tänka mig att använda engångsinlägg i specifika situationer där jag upplever att det kan underlätta.

gDiapers är en blöja jag varmt kan rekommendera till andra att testa och kan även vara en bra förstagångsblöja om man känner sig tveksam gällande tygblöjor och inte riktigt vill ta hela steget med en blöja helt i tyg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.